Kanadska zvijezda Justin Bieber morao je ljeti 2022. otkazati dio koncerata iz zdravstvenih razloga no sada je, kako pokazuju stranice njegovih obožavatelja, otkazao cjelokupnu svjetsku turneju.

Pošto su već u utorak Bieberovi fanovi u Velikoj Britaniji izvijestili o otkazivanju nekih koncerata, u srijedu je divovska američka stranica Ticketmaster objavila da su otkazani svi koncerti u Sjedinjenim Državama, Irskoj i Francuskoj.

Razlog otkazivanja cjelokupne svjetske turneje nisu objavili ni 29-godišnji pjevač niti njegovi agenti.

Za Justina Biebera godina 2022. bila je teška zbog zdravstvenih tegoba. Morao je otkazati dio svoje svjetske turneje u lipnju zbog rijetkog sindroma Ramsay Hunt koji mu je paralizirao dio lica.

Pošto se Bieber vratio na scenu, morao je ponovo otkazati koncerte u rujnu, kada je poručio “Bit će dobro, no treba mi vremena da se odmorim”.

U siječnju je Bieber prodao prava na svoj muzički katalog društvu Hipgnosis za 200 milijuna dolara, čime se pridružio nizu umjetnika, među kojima su Bob Dylan i Bruce Springsteen.

Britanski pjevač Sting tako je prodao cijeli svoj katalog za 250 milijuna dolara, a Bruce Springsteen je svoja izdavačka i glazbena prava prodao Sonyju za rekordnih pola milijarde dolara.

Bob Dylan je svoj katalog prodao Universal Musicu za 300 milijuna.