Jedva se čekam vratiti na Poljud, to je moj prvi dom, kazao je hrvatski reprezentativac Josip Juranović u hotelu Lav u Splitu uoči početka kvalifikacijskog ciklusa za Europsko prvenstvo 2024. godine protiv Walesa u subotu.

Juranović je na okupljanje reprezentacije stigao je u odličnoj klupskoj formi, Union Berlin u Bundesligi drži poziciju koja jamči plasman u Ligu prvaka, a njegovi nastupi od dolaska u novu sredinu konstantno su na vrlo visokoj razini.

“Mislim da sam pogodio što se tiče odabira kluba. Od prve utakmice me krenulo, nadam se da će tako ostati. Ne mogu se žaliti, treći smo na ljestvici”, kaže Juranović koji ukazuje na važnost dvoboja s Velšanima.

“Prva utakmica će biti najzahtjevnija jer se prvi put okupljamo poslije sjajnog rezultata na svjetskom prvenstvu. Jedva čekamo utakmicu. Poljud mi je prvi dom. Jedva čekam doći osjetiti tu ljubav. Znamo mi kad igra reprezentacija bilo gdje da će stadion biti rasprodan. Jednostavno, mi smo velika obitelj kao što je i naš slogan. Okupljamo sve ljude i nadam se da ćemo ih usrećiti”, kazao je Juranović za web stranicu HNS-a.

Izbornik Zlatko Dalić nema problema s pozicijom desnog braniča budući da i Josip Stanišić igra odlično u Bayernu.

“Drago mi je da Josip igra u sjajnoj formi. Mi ćemo se dokazivati na terenu, jako smo dobri prijatelji i mislim da se nitko neće naljutiti. Bez obzira tko igrao. Mislim da smo to naučili, barem mi na bekovima, da ćemo trčati za krilnim napadačima. Morat ćemo igrati kao i protiv Brazila, svi skupa”.

Josip je otkrio gdje su dres i medalja iz Katra…
“Tamo gdje sam i ja. Tamo gdje je najsigurnije”

S Josipom je na konferenciji za medije bio i debitant Petar Musa… Ovo su Juranovićevi savjeti za novog člana Vatrenih.

“Mogu mu reći da ga čeka trnovit put, ali ako odluči napraviti to što želi, mislim da može napraviti velike stvari. Ide mu dobro. Mogu mu reći da naporno radi, da visoko postavi ciljeve i da ih pokuša dohvatiti”.

Od dolaska u Union Berlin Josip je napredovao u određenim segmentima igre.

“Napredovao sam u defenzivi jer se malo više branimo, mislim da su to poboljšanja koja su mi trebala. Odabrao sam dobru ligu, napredovao sam i sad želim još više. Kad sam bio u Legiji imali smo loptu u nogama, u Celticu smo također imali posjed, a sad u Unionu imamo malo manje, ali smo kompaktni. Nadam se da ćemo tako nastaviti. HNL? Dosta se poboljšao od kad sam ja igrao, dolaze poznati igrači i mislim da HNL može samo rasti”, zaključio je Juranović.