Drugi puta u četiri dana 20-godišnja hrvatska judašica Helena Vuković ostala je bez brončanog odličja na Europskom prvenstvu u Poreču, gdje je nakon petog mjesta u juniorskoj konkurenciji taj uspjeh ponovila i među mlađim seniorima u kategoriji preko 78 kg.

Samoborku je u utorak u borbi za broncu svladala Mađarica Mercedesz Szigetvari bacanjem na ippon 29 sekundi prije kraja osnovnog dijela.

U tom trenutku Vuković krenula u napad, nakon što je Szigetvari dobila drugu opomenu. Mađarica je imala prednost wazarija i Vuković je pokušala pojačanom aktivnošću natjerati suce da njezinoj suparnici dodijele još jednu opomenu što bi joj donijelo medalju. No, Szigetvari je u jednom kontranapadu uspjela izvesti pobjedničko bacanje te tako ostaviti bivšu kadetsku prvakinju svijeta bez odličja u Poreču.

Tako je reprezentacija Hrvatske ostala na četiri odličja osvojena na Europskom prvenstvu za juniore i mlađe seniore koje je vrlo uspješno organizirao Poreč u posljednjih tjedan dana.

Jedino zlato osvojila je Lara Cvjetko (do 70 kg) u konkurenciji mlađih seniorki. Srebrnim medaljama u istoj dobnoj skupini okitili su se Karla Prodan (do 78 kg) i Robert Klačar (do 66 kg), a Ana Viktorija Puljiz (do 52 kg) je osvojila brončano odličje u juniorskoj konkurenciji.

(Hina)