Jubilarno 20. izdanje splitskog humanitarnog malonogometnog turnira “Četiri kafića – Memorijal Dino Petrinović” bit će ujedno i posljednje, u četvrtak su na konferenciji za medije izvijestili organizatori.

“Došao je kraj, došlo je do vrhunca gdje dalje nismo mogli. Sinoć nisam spavao, ali ovo se jednostavno moralo dogoditi”, rekao je Damir Karaman, jedan od organizatora govoreći kako će se turnir tradicionalno održati 26. prosinca u velikoj dvorani Gripe.

Iako je plan bio posljednji turnir organizirati u Spaladium Areni, kaotična situacija u kojoj se nalazi nije dozvolila promjenu lokacije “Četiri kafića”.

Od početka turnira prikupljena sredstva izdvajala su se za centar Mir u Rudinama u kojem su štićenici djeca s teškoćama u razvoju i odrasle osobe s intelektualnim poteškoćama.

“Počeli smo kao mladići, sad smo u lijepim i ozbiljnim godinama. Dvadeseto izdanje je lijepa brojka za zaključiti humanitarnu priču u koju smo se davali svim srcem, znanjem i iskustvom. Osjetili smo da je trenutak da se sve zaključi. Turnir je iz jednog kafića krenuo spontano prije dva desetljeća, uz zafrkanciju, mladost i ljubav, privrženost sportu i Hajduku. Iz te je zafrkancije došlo nešto lijepo i veliko što će ostati zabilježeno za cijeli život, ostati u povijesti”, kazao je još jedan od organizatora Ivica Mornar.

U 19 proteklih godina, 409 različitih imena nastupalo je na turniru, neki, naravno, po više puta. Na ovogodišnjem će turniru nastupati ekipe Antique bar-Restoran Duje, Kauri, Camel i Vivas.