U tijeku je kriminalističko istraživanje koje provode policijski službenici I. policijske postaje Rijeka po prijavi 59-godišnje hrvatske državljanke za počinjenje kaznenog djela prijevare.

Riječ je o internet prijevari kojom je spomenuta 59-godišnjakinja materijalno oštećena za više od 15 tisuća kuna. Naime, ona je tijekom prošlog mjeseca putem jedne od društvenih mreža ostvarila virtualni kontakt s muškom osobom koja joj se predstavila kao vojnik u Siriji.

Potom mu je na njegovu zamolbu/nagovor u dva navrata uplatila novac za preuzimanje navodnih paketa u Zagrebu u kojima je novac vrijednosti oko milijun dolara i koje će podijeliti kada on dođe u Hrvatsku. Kada je „vojnik“ tražio i dodatne uplate puno veće vrijednosti, Riječanka je posumnjala u prijevaru i događaj prijavila policiji.

– Budući da se vrlo često javljaju policiji oštećene osobe  tzv. romantičnom prijevarom  upozoravamo građane, osobito žene, da budu oprezne pri komunikaciji na društvenim mrežama i stranicama za upoznavanje. Prevaranti tragaju za žrtvama kako bi ostvarili  protupravnu imovinsku korist te se služe raznim načinima obmane, pružaju lažnu pažnju i sl. – upozoravaju iz policije.