JOŠ BOLJI UVJETI ZA RAD Završena energetska obnova osnovne škole Goričan

12. studenoga 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno JOŠ BOLJI UVJETI ZA RAD Završena energetska obnova osnovne škole Goričan


Osnovna škola Goričan jedna je od jedanaest škola u Međimurskoj županiji koja je postala energetski učinkovit objekt i to zahvaljujući uspješno završenom projektu energetske obnove.

Ukupna vrijednost projekta iznosila je 3.394.011,24 kuna, od kojih je 2.836.848,75 kuna bespovratnih sredstava iz fondova EU, 785.807,24 kuna iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, a Međimurska županija kao osnivač škole osigurala je 557.162,49 kuna.

Radovi su trajali od ožujka do rujna ove godine, a voditeljica projekta Leonarda Tarandek pojasnila je da su izvršeni radovi na rekonstrukciji vanjske ovojnice, zamijeni vanjske stolarije, zamijeni kompletne rasvjete na objektu novim LED svjetiljkama, ugrađena su dva nova plinska kondenzacijska kotla te je zamijenjena oprema u kotlovnici. Energetskom obnovom škola prelazi iz energetskog razreda D u razred B, čime škola će ostvarivati značajne uštede na potrošnji toplinske energije.

Obnovljena Osnovna škola Goričan (13)

Ravnatelj Osnovne škole Goričan Zlatko Varošanec kazao je kako je za njihove učenike i učitelje energetska obnova od velikog značaja te je zahvalio županu Međimurske županije što im je omogućen rad u puno toplijem i ugodnijem prostoru. Osnovnu školu Goričan pohađa 160 učenika u 12 razrednih odjela, a zaposleno je 34 djelatnika.

Obnovljena Osnovna škola Goričan (12)

Da je energetska obnova škole logičan smjer ulaganja u kvalitetno obrazovanje nakon što je prošle godine završena i otvorena dugoočekivana školska sportska dvorana, rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec.

„Želimo djeci pružiti priliku da napreduju, da se kod svakog učenika potiče razvoj individualnih sposobnosti, želimo svakom učeniku pružiti ugodno mjesto za rad i učenje. Međimurska županija svake godine razinu obrazovanja diže na višu razinu te je ovim projektom zaokružen investicijski ciklus u Osnovnu školu Goričan, koja je danas škola sa svim standardima modernog obrazovanja kakvo i zaslužuje.“, zaključio je župan naglasivši da unatoč koronakrizi ni jedan projekt u Međimurju nije stao, posebice u obrazovanju.

Obnovljena Osnovna škola Goričan (6)

Završnoj konferenciji projekta nazočili su i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i kulturu Blaženka Novak i direktorica Riteh projekt d.o.o Monika Lesar, kao i načelnik Općine Goričan Mario Moharić koji je podsjetio da je zahvaljujući Međimurskoj županiji, u posljednjih godinu dana u općinu Goričan uloženo oko 50 milijuna kuna te je uz energetsku obnovu školu i novu školsku sportsku dvoranu vrijednu 14 milijuna kuna, rekonstruiran čvor na GP Goričan, koji je od iznimnog značaja za ovu sredinu.

Obnovljena Osnovna škola Goričan (11) Obnovljena Osnovna škola Goričan (10) Obnovljena Osnovna škola Goričan (9) Obnovljena Osnovna škola Goričan (8) Obnovljena Osnovna škola Goričan (7) Obnovljena Osnovna škola Goričan (5) Obnovljena Osnovna škola Goričan (4) Obnovljena Osnovna škola Goričan (3) Obnovljena Osnovna škola Goričan (1)

Facebook Comments