Jerihonsko bdjenje u Varaždinskoj biskupiji

22. svibnja 2020. Autor: prigorski.hr Vjera Jerihonsko bdjenje u Varaždinskoj biskupiji

Arhivska fotografija (foto: ika.hr)


Ovogodišnja Duhovska osmina u Varaždinskoj biskupiji od 23. do 30. svibnja bit će obilježena „Jerihonskim bdjenjem“ – molitvom, postom, klanjanjem Presvetom Oltarskom Sakramentu, djelima milosrđa. Organizator je Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije.

Jerihonsko bdjenje bit će od subote, 23. svibnja u 00 sat do subote, 30. svibnja u 24 sata; u 7/8 dana i noći bdije se: moli i klanja, adorira, pred/s Gospodinom. U molitvi se izmjenjuje molitva krunice, čitanje Svetog pisma, tišina, pjesme, litanije, časoslov, spontane molitve, slavljenja i slično. Započinje se u određeni sat i na kraju tjedna završava himnom „Tebe Boga hvalimo“. Vrlo je važno, i u duhu Jerihonskog bdjenja kao zamisli, da se u klanjanju dnevno moli cijeli Gospin ružarij, najbolje uz razmatranje, te uz posvetu Isusovu i Marijinom Srcu. Nebeski zaštitnici ovog Jerihonskog bdjenja su sv. Ivan Pavao II. (100. obljetnica rođenja) i bl. Alojzije Stepinac (suzaštitnik biskupije).

Nakane Jerihonskog bdjenja su: za obraćenje, duhovni preporod i zadovoljštinu za nepoštovanje i nezahvalnost za dar sv. sakramenata žitelja Varaždinske biskupije; da svećenici biskupije budu ljudi i pastiri po Srcu Isusovu; za nova svećenička zvanja te muška i ženska redovnička zvanja u biskupiji; za obitelji biskupije: za odvažnost odgoja po uzoru na Sv. Obitelj; za mlade biskupije: da uranjajući svoj život u Krista pronađu i ostvare svoje životno zvanje i poslanje; za obnovu istinskog zajedništva Crkve Varaždinske, utemeljenog na sakramentalnom i molitvenom životu, Božjoj riječi i zajedništvu; za ljude na vlasti: da promiču istinske vrednote i bore se za boljitak svakog čovjeka; za stare, nemoćne i bolesne, da svoju muku i žrtvu suobličuju Kristu raspetomu i s vjerom iščekuju Novo Nebo i Novu Zemlju.

Jerihonsko bdjenje održat će se u subotu, 23. svibnja u župi Kneginec u župnoj crkvi Sv. Marije Magdalene; u nedjelju 24. svibnja mole redovnici i redovnice u crkvi Isusova rođenja (uršulinke); u ponedjeljak, 25. svibnja mole mladi u župnoj crkvi Presvetog Trojstva (kapucini); u utorak, 26. svibnja mole vjeroučitelji u župnoj crkvi Sv. Josipa; u srijedu, 27. svibnja mole Franjevački svjetovni red, Udruga „Betlehem“ i Kolping u crkvi Sv. Ivana Krstitelja (fratri); u četvrtak, 28. svibnja mole svećenici u župnoj crkvi Dobrog Pastira; u petak, 29. svibnja mole obitelji s djecom u župnoj crkvi Sv. Nikole, biskupa; u subotu, 30. svibnja mole članovi različitih molitvenih zajednica i pokreta (Djelo Marijino, Kursiljo, Karizmatska obnova u Duhu Svetom) u župnoj crkvi Uskrsnuća Isusova (Kučan).

ika.hr

Facebook Comments