Jelena Tomašek, mlada je vizažistica i influencerica iz Svetog Ivana Zeline koja iza sebe ima desetogodišnju karijeru uspješne make up artistice, ali i edukatorice.
Iza sebe ima već 2 make up masterclassa te brojne uspješne projekte, a jako dobro joj ide i vođenje profila na društvenim mrežama. Evo što nam je rekla.

Kako teku pripreme za nadolazeći event?

Malo pod stresom, ali sve je pod kontrolom. Pripreme za sad teku super, kako bi se reklo “po špagi”, je li to do toga što sam “control freak” ili se samo sve tako lijepo posložilo, vidjet ćemo.

Kako je došlo do ideje?

Make up masterclass je, po mome mišljenju jedan od ljepših projekata za vizažista. Prije svega, potrebno je puno truda i ulaganja da bi se došlo do te točke pa sam tako i ja dosta čekala i odgađala s ovime, iako su prethodna dva bila jako uspješna.
Prije svega, želim svojim polaznicama prenijeti što više trikova, ideja kao i samog znanja prilikom izvođenja make upa, kao i poslati ih kući zadovoljne i sretne s adekvatnim poklonima i lijepim iskustvom iza sebe, a to nije baš tako jednostavno.

princess

Dobro se snalaziš na zelinskom prigorskom tlu što se tiče šminkanja, ali i influenciranja. Kako uspijevaš sve uskladiti? 

Ovo je stvarno lijepo za čuti, iako smatram da ima dosta kvalitetnih kolegica pored mene.
Što se tiče mog posla zaista dajem svoj maksimum, puno ulažem u znanje i proizvode te se svakoj klijentici posvetim maksimalno.
Na epitet influencerice se još uvijek navikavam, ali i oko tog dijela se trudim biti što bolja. Pazim na fotke, pazim na sadržaj koji objavljujem i trudim se biti konstantna i redovita, koliko god to ponekad bude teško, jer ima dana kad stvarno nemam inspiracije ni ideja za objavljivanje.

Ima li tenzija među vizašistima, smatraš li se konkrencijom?

Nažalost tenzije se osjete, ali nakon toliko godina rada naučiš se nositi s istima i ne pridodaješ im pažnju.
Od prvog dana kad sam počela s ovim poslom, gledala sam samo sebe i svoj rad te se trudila napredovati u istom kao i u samoj komunikaciji s ljudima, jer je i to vrlo bitna stavka. Profesionalnost i predanost prije svega.
Također smatram da, ukoliko radiš svoj posao, kakav god bio, predano, s puno ljubavi i kvalitetno ljudi će to uvijek prepoznati, ne smatram se konkurencijom ni jednom kolegi ni kolegici.

princess3

Tko se brine za tvoje društvene mreže, imaš li neki tim?

Imam dvije – tri osobe kojima šaljem fotke prije nego ih objavim, iako je u zadnje vrijeme većinom to jedna osoba zato što mi uvijek daje iskreno i neutralno mišljenje, volim čuti i kritike ako nešto nije kako treba.
Imam prijatelja koji se bavi fotografijom tako da njemu uvijek prepuštam sve u ruke kad su u pitanju baš jako bitne stvari, a sve ostalo odradim sama.

Gdje će se održati masterclass, koliko polaznica očekuješ? 

Masterclass će ovog puta biti u Čakovcu, u hotelu Castellum, a broj polaznica nije određen. Svi su dobrodošli.

princess2

Što bi poručila mladim kolegicama koje tek kreću ili planiraju krenuti u ovaj posao?

Budite svoje, imajte svoju viziju, trudite se biti drugačije, držite do profesionalnosti i radite ovaj posao s puno ljubavi, sve će se isplatiti prije ili kasnije.