Jednoglasno usvojen rebalans proračuna Grada Vrbovca | Gradonačelnik Kralj prihvatio sve amandmane nove većine

10. rujna 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Jednoglasno usvojen rebalans proračuna Grada Vrbovca | Gradonačelnik Kralj prihvatio sve amandmane nove većine

Arhivska fotografija


U srijedu je počela još jedna maratonska sjednica Gradskog vijeća Grada Vrbovca. Na dnevnom redu, pored aktualnog sata, našlo se još 16 točaka, a najznačajnija je bila rebalans proračuna, koji je nakon poduže stanke, od gotovo 1,5 sat, usvojen jednoglasno.

Da će ovo biti ponovo još jedna neobična sjednica vidjelo se na samom početku sjednice, kada je odmah zatražena 20-minutna stanka, a predstavljena je nova većina u vrbovečkom predstavničkom tijelu, a kojeg sada čine vijećnici HDZ-a s nezavisnim vijećnicima Hrvojem Herčekom, Darko Dananićem, Stjepanom Grošanićem i Draženom Sudincem.

U obrazloženju rebalansa proračuna gradonačelnik Denis Kralj istaknuo je kako ovim rebalansom moraju uskladiti određene stavke, a koje su vezane na tužbu tvrtke Radnik d.d. Križevci i sudskom presudom moraju uplatiti 911 tisuća kuna. -Tu su i sredstva za radne bilježnice, za nogostup u Ulici Stjepana Radića, Crvenom križu pomažemo kako bi osigurali sredstva za još jedan dnevni boravak. Pojavili su se i neki novi projekti kao što je energetska obnova zgrade teniskog kluba i garaža, a za što su dobivena sredstva i od Županije. -pojasnio je Kralj te dodao kako je u planu i kapitalni projekt izgradnje nogostupa u Celinama.

IMG_1570

-Osiguravaju se i sredstava za prekovremeni rad teta u vrtiću, kapelica u Žuncima. Što se tiče predloženih amandmana, 7 od 9 ih je prihvatljivo, a nije prihvatljiva cesta u Marenićevoj, jer se radi o privatnoj cesti i tu ne možemo graditi. Također, uspornici u Ulici Eugena De Piennesa su u proračunu. -kazao je Kralj.

Nakon spomenute stanke, ispred predlagača amandmane je predstavio HDZ-ov Damir Fašaić, koji je pojasnio stavku po stavku. -Amandaman 1 tiče se izgradnje šetnice Kutenova – Cerje u vrijednosti 250 tisuća kuna, a koje će se skinuti sa stavke nerazvrstanih cesta u Lonjici. Drugi amandman za nogostup Banovo i njegovo projektiranje u vrijednosti 100 tisuća kuna, skinut će se sa stavke izgradnje nerazvrstanih cesta. Amandman koji se tiče izgradnje nogostupa u Zelinskoj tj. druga faza u iznosu 100 tisuća kuna, preraspodijelit će se sa stavke oko nogostupa u Čerkezovoj.

IMG_1518

Za gradski park 50 tisuća kuna će se preraspodijeliti sa stavke materijalni troškovi i troškovi održavanja zgrade. Peti amandman odnosi se na školu Krunoslava Kutena, gdje je potrebno 150 tisuća kuna. Pa će se tako uzeti 30 tisuća kuna za Radio Vrbovec, 70 tisuća kuna od kamera i ostatak od materijalnih rashoda. Isti iznos potreban je i za Drugu osnovnu školu, a koji će se namaknuti iz Čerkezove ulice. Pedeset tisuća kuna za higijenske potrebe vrtića skinut ćemo sa stavke Gradskog stadiona. Što se tiče nerazvrstane ceste, a koja je u vlasništvu gosp. Turića, potrebno je riješiti imovinski odnosi. -pojasnio je Fašaić.

Nakon što je gradonačelnik Kralj još jednom potvrdio da prihvaća amandmane, oni su postali sastavni dio prijedloga rebalansa te je rebalans jednoglasno usvojen.