Na prvoj sjednici Gradskog vijeća Grada Vrbovca usvojene su I. izmjene i dopune proračuna Grada Vrbovca za 2021. godinu.

Vrbovečki gradonačelnik Denis Kralj istaknuo je kako se prihodovna strana proračuna povećava se za 10 milijuna kuna.

–Prihodi od poreza i prireza se povećavaju za 3 milijuna kuna, povećava se porez na imovine za 700 tisuća kuna, u skladu s realizacijom i priljevima koje očekujemo do kraja godine. Pomoć iz drugih proračuna povećava se za 1,2 milijuna kuna, većinom su to prihodi od fonda sufinanciranja za izgradnju vrtića, raspisan je takav natječaj i na njega smo se prijavili.

Za 1,6 milijuna kuna povećavaju se pomoći temeljem prinosa iz EU sredstava – kazao je Kralj i osvrnuo se na kazne i upravne mjere za penalizacije zbog radova koji kasne.

–To se odnosi na nogostup u Naselju Stjepana Radića, zgradu vrtića i na nogostup u Celinama koji je već trebao biti gotov. Prva faza radova bi mogla biti završena do 15. srpnja, tako tvrde izvođači, no rok su daleko premašili – kazao je Kralj.

Rashodovna strana proračuna također se povećava za 10 posto. Rashodi se najviše povećavaju na gradnji ili rekonstrukciji postojeće imovine.

–Tu spada novi vrtić u Jugu, iznos od 4,3 milijuna kuna se u ovoj godini bilježi kao trošak. Velika su stavka nogostupi, a nova je stavka uređenje kružnog toka kod benzinske postaje, planiramo na javnom natječaju pozvati naše umjetnike da ponude jedno trajno rješenje i svoje viđenje simbola našeg grada – rekao je Kralj i istaknuo uređenje prostorija NK Gaj na igralištu u Gaju.

sjednica2 sjednica3 sjednica4 sjednica5 sjednica7 sjednica1