Jednoglasno, bez rasprave, bez oporbe usvojen Proračun Grada Križevaca za 2021. godinu “težak” 130,5 milijuna kuna

19. studenoga 2020. Autor: prigorski.hr Križevci Jednoglasno, bez rasprave, bez oporbe usvojen Proračun Grada Križevaca za 2021. godinu “težak” 130,5 milijuna kuna


Križevački gradski vijećnici u nešto manje od sat vremena apsolvirali su 29 točaka 30. sjednice Gradskog vijeća, koja je i ovaj puta zbog epidemioloških mjera održana telekonferencijskim putem. Najvažnija točka ove sjednica bilo je donošenje proračuna za 2021. godinu. Proračun je usvojen jednoglasno, bez rasprave, ali svakako je zanimljivo da na sjednicu se nitko nije uključio od oporbenih redova.

Gradonačelnik Mario Rajn istaknuo je kako je ovo posljednji proračun u mandatnom razdoblju, a za koje ističe da se uspješno privodi kraju. -Odlika ovog proračuna je da je on usmjeren na djecu i mlade. Usmjeren je i na činjenicu da želimo Križevce pozicionirati i infrastrukturno, ali i novim smjerom – zelenim smjerom, kao i smjerom da osluškujemo naše građane. -kazao je u uvodnom obrazloženju Rajn.

-U proračunu je i prijedlog proširenja Gradskog vrtića, a to je akutni problem s kojim smo se susretali praktički dvije godine. Isto tako u proračun su implementirani i prijedlozi koje su građani postavili preko aplikacije sudjeluj.krizevci.hr. -kazao je Rajn dodavši kako ga žalosti činjenica se se od oporbe nitko nije udostojao odazvati na vijeće.

-Ti vijećnici su inicirali tematsku sjednicu o Državnom arhivu u Križevcima, pa sada kada je ta tema na vijeću, se ne nalaze shodno ispričati za neodaziv. Državni arhiv jasno pronalazi svoje konture, svoje financiranje i svoj prostor. Sve ono što se floskularno prije dvije godine spominjalo ova administraciju uz vašu pomoć (vijećnika op.a.) je prepoznala i podržala te će Arhiv do kraja godine otvoriti prostor. -rekao je Rajn dodavši kako su ovo licemjerni potezi oporbe.

Mario Rajn

-Oni na ovaj proračun nisu poslali čak niti jedan amandman. Došlo je samo jedno medijsko priopćenje koje je toliko, usuđujem se reći, neuko, koje je odražavalo stav pojedinih klubova i politika koje zagovaraju. -naglasio je Rajn.

-Apeliram na sve sugrađanke i sugrađane da dobro provjere i pogledaju ovih 11 osoba, koji su se spremno u ovim izvanrednim okolnostima pandemije voljni priključiti na sjednicu Gradskog vijeća, koji u teškim okolnostima promišljaju o budućnosti ovoga grada i koji su spremni podržati proračun za 2021. godinu. -istaknuo je Rajn.

-Uz Aglomeraciju, spomenut ću da u sljedećoj godini ćemo završiti jedan ciklus ulaganja na gradskom stadionu, koji je i jedan od najvećih projekata u samom proračunu u iznosu od 5,5 milijuna kuna. Podizat ćemo i dalje standard naših građana, prvenstveno u vodoopskrbi i modernizaciji prometnica. Završit ćemo sportsku dvoranu, koja je itekako započeta i osigurati našim učenicima bitno bolje uvjete u godinama koje dolaze. Hvala svima na suradnji i vjerujem da ćemo uspješno surađivati i u budućnosti. -kazao je zaključno Rajn.

Proračun za 2021. godinu iznosi 130.434.900 kuna.

Facebook Comments