Jedna od najboljih angolskih igračica pojačala redove RK Podravka Vegete

28. veljače 2020. Autor: prigorski.hr Sport Jedna od najboljih angolskih igračica pojačala redove RK Podravka Vegete


Azenaide Danila Jose Carlos nova je igračica Podravka Vegete. Dolazi iz Luande glavnog grada Angole, gdje je rođena 14. lipnja 1990. godine. Visoka je 177 centimetara te igra na poziciji desnog vanjskog napadača.

Prije dolaska u Koprivnicu igrala je u Petro Atleticu, jednom od najuspješnijih angolskih klubova. U karijeri je tri puta osvajala angolski Kup, jedanput prvenstvo, tri puta angolski Superkup te dva puta Kup pobjednika kupova Afrike.

Azenaide ima iskustvo igranja i u Europi. Naime jednu sezonu odigrala je za španjolsku Bera Beru nakon čega se vraća igrati u angolsku ligu. Nastupa i za reprezentaciju Angole za koju je upisala 84 nastupa, a u nacionalnom dresu postigla je 226 pogodaka. Ponajbolja je angolska reprezentativka, a s reprezentacijom je tri puta osvajala Afričko prvenstvo i dva puta Afričke igre.

– Sretna sam što sam došla u Koprivnicu. Ovo je novo iskustvo za mene i dolazak u novu sredinu te jedva čekam početi trenirati i igrati. Čula sam za Podravka Vegetu, ali i trenera Saračevića te sam sretna i uzbuđena što ću imati prilike zaigrati u dresu Podravke. Ja ću dati sve od sebe na terenu te se nadam ostvarenju dobrih rezultata sa svojim novim klubom – kazala je Azenaide prilikom potpisivanja ugovora.