JEDINSTVENI FESTIVAL U EUROPI Festival umjetničkih zastava malog formata u Zagrebu

14. kolovoza 2020. Autor: prigorski.hr Kultura & Turizam JEDINSTVENI FESTIVAL U EUROPI Festival umjetničkih zastava malog formata u Zagrebu


U Zagrebu do 20. kolovoza održava se Festival umjetničkih zastava malog formata jedinstveni takve vrste u Europi.

Uz podršku Turističke zajednice grada Zagreba i Grada Zagreba u užem centru izloženo je 350 umjetničkih zastavica iz 20-ak zemalja svijeta.

Festival umjetničkih zastavica Zagreb se ove godine po prvi put samostalno predstavlja i odvaja od Međunarodnog uličnog festivala Cest is d’Best, prikazujući najveći broj umjetničkih zastavica u 12 godina, koliko se izlažu u tom gradu.

Zastavice 13. 8.20.

Umjetnički radovi izrađeni su u najrazličitijim tehnikama i mogu se vidjeti na Trgu bana Josipa Jelačića (početak Bakačeve), Zrinjevcu, Europskom trgu i u Ulici Augusta Cesarca. Tema ovogodišnjeg festivala je „Identitet Europe (Europa intimno)“, a svaki autor je prikazao elemente kako vidi Europu danas kroz svoju likovnu interpretaciju.

Ovogodišnje nove zastavice izložene su na Zrinjevcu između drveća, a pristigle su iz 13 zemalja (Argentine, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Finske, Hrvatske, Indije, Italije, Kanade, Rusije, SAD-a, Slovenije, Srbije i Urugvaja).

Zastavice 13. 8.20..jp2

Među ostalima izloženi su i radovi poznatih umjetnika Hanibala Salvara i dr Vilka Žiljka iz Zagreba, dr. art. prof. Seije Ulkuminei iz Finske; dr. art. doc. Marine Đira, akademske kiparice; dr. art. prof. Marijana Rihtera, akademskog slikara; mr. art. Janka Oraća akademskog slikara i grafičara iz Slovenije te brojnih drugih akademskih umjetnika i prof. likovne kulture. Realizatori programa su Kraljevi ulice i njihov kreativni tim koji vodi dr. art. Dijana Nazor Čorda, dok logo potpisuje Boris Ljubičić.

T.Radić/prigorski.hr