🎦 JEDE VAM SE ZLATO Ovdje ga dobijete na finom komadu mesa; cijena? Sitnica…

6. ožujka 2021. Autor: prigorski.hr Gastro kutak 🎦 JEDE VAM SE ZLATO Ovdje ga dobijete na finom komadu mesa; cijena? Sitnica…


Najskuplji odrezak u Hrvatskoj platit ćete 1000 eura. Jedan trogirski restoran uvrstio je na jelovnik najbolje komade mesa obložene s 24-karatnim zlatom.

Iako u svijeta odavno postoji trend korištenja zlata u prehrani, ovo je prvi put da se takvo nešto nudi u Hrvatskoj.

Nitko u kuhinji ne radi ništa drugo, jer lijepljenje 24 karatnog zlata na tomahawk zahtjevan je posao, a listići izuzetno osjetljivi.

Meso pečeno na roštilju tako postaje još luksuznije, a koliko će listića staviti na jedan komad kuhar trogirskog restorana ne broji. “Ovdje ne štedimo, ne gledamo. Ako čovjek plati ovakav komad mesa, ne štedimo na listićima”, kaže Roko Puče glavni kuhar.

Ideju za neobičnu ponudu kuharu su dali sami gosti, koji su tražili da se najbolji komadi mesa oblože zlatom. Prve zlatne delicije iskušali su sportaši kojima je meso svakodnevno u prehrani.

“Posebno ga je jesti nije da svaki dan jedeš zlato I ovo je prvi put da sam imao priliku jest da sam vido I da sam se susreo s tim. bio je lipi osjećaj to probati”, podijelio je Antonio Plazibat, zadovoljni gost. S njim se slaže Filip Breški i kaže “što se tiče okusa nema što reći, najbolje. Ali i s te strane zdravlja valjda je to na višem nivou nego ostalo meso”.

Facebook Comments