U križevačkom Domu za starije i teško bolesne odrasle osobe Senior Care – Dom sv. Marko Križevčanin, najstariji Križevčanin Zdenko Premzl danas je uz slavljeničku tortu proslavio 103. rođendan.

– Rođen sam u Križevcima, a horoskopski znak sam lav. I moja kćer, unuka i praunuka su horoskopski znak lav – rekao je u svom prvom razgovoru za prigorki.hr Zdenko Premzl.

premzl2

Zdenko Premzl voli vježbati i sudjelovati na raznim radionicama. – U Domu su brižne sestre i fino se hranimo, a odem gotovo svako popodne u Gradsku kavanu gdje čitam novine i popričam s prijateljima i rođacima.

Tajna uspjeha za dugovječnost je da se ne smije previše jesti, treba paziti što se jede i puno se kretati. Ne pijem alkohol, ne pušim i pijem samo vodu. Baka mi je doživjela 98 godina – rekao je Zdenko Premzl i osvrnuo se na život svojih roditelja.

– Moji roditelji su radili u mesnici i prodavali su svježe meso. Odlučio sam ići u zanat, jer mi je tata obolio pa mi nije mogao plaćati visoke škole. Završio sam nižu gimnaziju. Nakon zanata sam radio privatno dvije godine, a onda sam radio u državnom poduzeću u Križevcima – istaknuo je.

premzl1

Zdenko Premzl se aktivno služi internetom, šalje mailove i na računalu piše novele. – Imam volju za pisanjem i puno toga sam već napisao. Svirao sam i violinu u orkestru u Križevcima, te harmoniku u jazz orkestru.

– Automobil sam vozio do 96 godine i s njim sam obišao cijelu Europu. Auto mi više ne treba i on bi mi sad bio nepotreban trošak – kazao nam je Zdenko Premzl koji je ponosno zakoračio u svoju 104. godinu života.

premzl3premzl4