🖼️ Javna vatrogasna postrojba Đurđevac dobila vrijedno vatrogasno vozilo

17. veljače 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno 🖼️ Javna vatrogasna postrojba Đurđevac dobila vrijedno vatrogasno vozilo


Odlukom Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Javnoj vatrogasnoj postrojbi Đurđevac uručeno je 3 milijuna kuna vrijedno dugo navalno vozilo nabavljeno u okviru projekta “Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi RH” u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. koji vodi Ministarstvo unutarnjih poslova.

Jedno je to od ukupno 94 vozila koja će se u okviru projekta raspodijeliti javnim vatrogasnim postrojbama i dobrovoljnim vatrogasnim društvima na području Hrvatske, nabava je vrijedna 205 milijuna kuna, a cilj projekta je povećanje spremnosti, funkcionalnosti i kapaciteta hrvatskog vatrogasnog sustava.

U okviru Sporazuma koji je potpisan prošle godine, a čemu su prisustvovali zapovjednik županijske Vatrogasne zajednice Zvonimir Habijan te zapovjednici javnih vatrogasnih postrojbi Koprivnice, Križevaca i Đurđevca, u Koprivničko-križevačku županiju stići će još tri vozila – autocisterna i kratko navalno vozilo za JVP Križevci te šumsko terensko vozilo za JVP Koprivnica.

vatrogasno vozilo đurđevac (15)

„Zahvaljujem svim našim vatrogascima koji su se svojom požrtvovnošću, predanošću i hrabrošću nebrojeno puta iskazali u kriznim situacijama, što se posebno odnosi na aktualna događanja – epidemiju koronavirusa i potres na području Sisačko-moslavačke županije. Njihova organiziranost, stručnost i spremnost na pomoć građanima u ugrozi doista mogu biti primjer drugim županijama, što nas čini iznimno ponosnima’, poručio je župan Darko Koren.

Dodao je kako će Županija i nadalje financijski podržavati rad postrojbi, prvenstveno u smislu modernizacije opreme, što će im omogućiti još bolje i kvalitetnije izvršavanje zadataka.

vatrogasno vozilo đurđevac (5)

– Još jednom vam iskreno zahvaljujem na svemu što činite te vam želim mnogo uspjeha i sreće u daljnjem radu – poručio je.

Ovoj svečanoj primopredaji nazočili su Davor Božinović dr. sc., potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova, Marko Markić ravnatelj Uprave za programe i projekte EU izaslanik ministra gospodarstva i održivog razvoja dr. sc. Tomislava Ćorića, Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik RH, i drugi uzvanici te predstavnici vatrogasnih postrojbi koje su dobile vozila.

vatrogasno vozilo đurđevac (14)

”Ovo je povijesni trenutak za hrvatsko vatrogastvo, zahvaljujem se svima uključenima u projekt jer ste pokazali veliku brigu za hrvatsko vatrogastvo i ojačali operativnost naših vatrogasaca koji su uvijek spremni intervenirati i pomoći ugroženim građanima”, rekao je u svojem govoru na početku svečanosti Slavko Tucaković GVZ RH.

Ministar Božinović je istaknuo kako je zadaća institucija je omogućit hrabrim ljudima iz vatrogastva i ostalih službi da obave posao na najbolji mogući način, a za to su im potrebna najbolja vozila i vrhunska oprema.

vatrogasno vozilo đurđevac (13)

– Ovo su naši vatrogasci zaslužili, najbolja vozila koje europska tehnologija nudi – rekao je ministar Božinović i još jednom se zahvalio vatrogascima na svemu što rade, od požara do potresa. Posebno je istaknuo da dva vozila odlaze postrojbama u Sisačko-moslavačku županiju. Ministar je najavio i nove projekte nabave među kojima se ističe nabava 3 helikoptera za Civilnu zaštitu, 2 protupožarna zrakoplova Canadair i moderni sustavi upozorenja u slučaju katastrofa”, kazao je.

Prva iz Koprivničko-križevačke županije vatrogasno vozilo dobila je Javna vatrogasna postrojba Đurđevac, a radi se o navalnom vozilu dugog podvozja marke Mercedes-Benz Atego. U ime JVP Đurđevac ugovor je potpisao zapovjednik Matija Markešić a čast da vozilo doveze u Đurđevac pripala je njegovom zamjeniku Alenu Škudaru.

vatrogasno vozilo đurđevac (11)vatrogasno vozilo đurđevac (9) vatrogasno vozilo đurđevac (8) vatrogasno vozilo đurđevac (7) vatrogasno vozilo đurđevac (6) vatrogasno vozilo đurđevac (4) vatrogasno vozilo đurđevac (3) vatrogasno vozilo đurđevac (2) vatrogasno vozilo đurđevac (1)

Facebook Comments