Nakon poraza od Engleske (0-1) i Švicarske (1-2), mlada hrvatska reprezentacija u srijedu utakmicom protiv Nizozemske u Balmazujvarosu završava svoj nastup na Europskom U-17 prvenstvu u Mađarskoj.

Nakon dva poraza, mladi hrvatski nogometaši su ostali bez izgleda za plasman u četvrtfinale, ali se pobjedom žele oprostiti od turnira.

“Igramo protiv reprezentacije koja je najviše pokazala u našoj skupini, a kao i mi ostala bez plasmana u nokaut fazu natjecanja. Nizozemci nisu imali sreće, baš kao ni mi, ali moramo skupiti glave i pokušati pobijediti u zadnjoj utakmici na prvenstvu. Igrači su dosta iscrpljeni, ali vjerujem da ćemo uspjeti osvježiti momčad do početka utakmice”, kazao je izbornik Robert Jarni za HNS.

“Pobjeda na Europskom prvenstvu, pogotovo protiv Nizozemske, bila bi jako dobra za budućnost. Nizozemci igraju odličan nogomet, imaju brzi pas, dobro se kreću, ali vole ući s loptom u gol, a to nije jednostavno, iako u nekim situacijama nisu imali ni sreće. Kakvu Hrvatsku možemo očekivati? Agresivnu i ubitačnu u kontranapadima. Pokušat ćemo napraviti sve kako bismo pobijedili,” dodao je.

Utakmica između “Vatrenih” i “Oranja” je u srijedu u 15 sati, a u istom terminu će Engleska i Švicarska u Debrecenu igrati za prvo mjesto u skupini.

“Očekujem još jednu tešku, ali zanimljivu utakmicu. Spremni smo, ozračje u momčadi je jako dobro i idemo na pobjedu. Izgubili smo prve dvije utakmice i ostali bez izgleda za plasman u drugi krug, ali to nas neće zaustaviti. Nismo imali sreće u prve dvije utakmice, lopta u nekim prilikama nije htjela u gol, ali vjerujem da će nam se protiv Nizozemaca vratiti,” poručio je Leo Rimac.