Hrvatska nogometna U17 reprezentacija u četvrtak, u Balmazujvarosu od 20 sati, protiv vršnjaka iz Engleske otvara nastup na Europskom prvenstvu u Mađarskoj.

“Igrači su spremni za ono što nas očekuje, a očekuje nas vrlo zahtjevan turnir. U skupini smo s vrlo jakim suparnicima, ali i Hrvatska ima svojih aduta. Dečki jedva čekaju prvu utakmicu, ja također. Svi su igrači zdravi, nemamo nikakvih ozbiljnijih problema. Činjenica jest da smo dobili jednu od najtežih skupina, ali tako je bilo i u elitnoj rundi kvalifikacija u Norveškoj pa smo svejedno izborili nastup na Euru. Vjerujem da to možemo ponoviti i u Mađarskoj“, izjavio je izbornik Hrvatske U17 Robert Jarni te je najavio što bi ga zadovoljilo na Europskom prvenstvu.

„Bio bih presretan da na kraju budemo među pet prvoplasiranih momčadi i izborimo nastup na Svjetskom prvenstvu, a vrijeme će pokazati možemo li napraviti i nešto više od toga”, istaknuo je Jarni pred nastup protiv Engleske koja slovi kao favorit skupine.

„Englezi su dvaput osvojili Euro U17, imaju uistinu fantastične igrače, ali nikome ne priznajem da je bolji od nas dok utakmica ne završi”, dodao je Jarni.

Kapetan mlade hrvatske U17 reprezentacije Marino Skelin istaknuo je odličnu atmosferu u momčadi prije prve utakmice.

“Neopisiv je osjećaj biti kapetan hrvatske reprezentacije, mogao sam samo sanjati da ću jednog dana biti kapetan na otvaranju Eura. Napravili smo veliku stvar samim plasmanom, ali naravno da želimo još više. Ovo je prilika da na velikom natjecanju pokažemo svoje kvalitete i dokažemo da smo s pravom ovdje. Atmosfera u momčadi je fenomenalna, svi dišemo kao jedan i jedva čekamo da počne natjecanje. Svjesni smo kvaliteta naših protivnika, ali mi smo Hrvatska i dat ćemo sve od sebe za dobar rezultat“, rekao je Marino Skelin.