Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković susreo se u srijedu s kardinalom Josipom Bozanićem u Hrvatskom saboru, pri čemu mu je zahvalio na više od 25 godina nadbiskupske službe i predanom radu u vođenju Zagrebačke nadbiskupije.

Jandroković je istaknuo dugotrajnu brigu kardinala za zajednicu hrvatskih katoličkih vjernika kao izniman primjer duhovnog vodstva, naglasivši i značajan doprinos kardinala sveukupnom razvoju hrvatskog društva.

“U pune 34 godine koliko je prošlo od imenovanja kardinala Bozanića biskupom posebno se ističu događaji poput triju papinskih posjeta i beatifikacije blaženog kardinala Alojzija Stepinca, čiju kanonizaciju vjernici u Hrvatskoj željno iščekuju”, rekao je Jandroković.

Predsjednik Sabora Jandroković i kardinal Bozanić zaključili su kako je odnos Katoličke Crkve i državnih institucija u Hrvatskoj dijaloški i suradnički otvoren.

Umirovljeni zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić posebno je zahvalio predsjedniku Hrvatskog sabora na kontinuiranoj otvorenosti za konstruktivnu suradnju te poželio uspjeh u daljnjem obavljanju zahtjevne dužnosti.

Dvojica sugovornika u razgovoru su se dotaknula i teme ovogodišnjeg obilježavanja 700. obljetnice Bratovštine sv. Ivana Krstitelja u Vrbniku na otoku Krku.

Pokrovitelj događaja je Hrvatski sabor, a Jandroković i Bozanić su članovi počasnog odbora za obilježavanje te obljetnice koja će biti održana 29. listopada.

Predsjednik Hrvatskoga sabora poželio je kardinalu puno zdravlja i duhovne snage u nastavku njegovog predanog služenja za dobro Crkve u Hrvata i svih njenih vjernika.