HDZ je spreman za izbore bez obzira kojeg će se datuma biti, rekao je u petak u Grubišnom Polju predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, naglasivši kako bi volio da kampanja bude usmjerena na hrvatsku sigurnost i stabilnost i ono što je najbolje za Hrvatsku i njene građane.

Jandroković danas u društvu domaćina, bjelovarsko-bilogorskog župana Marka Marušića, boravi u posjetu Bjelovarsko-bilogorskoj županiji koji je započeo obilaskom gradilišta podzemnog skladišta plina u Grubišnom Polju čija se vrijednost procjenjuje na više od 70 milijuna eura.

„Ovo je jedan od velikih strateških projekata, ne samo ovog kraja nego i cijele države. Ovaj projekt i skladište plina, uz Okoli i LNG terminal, su središnje točke hrvatske ekonomske neovisnosti i samodostatnosti. U zahtjevnim vremenima kad se mijenjaju odnosi na međunarodnoj sceni, Hrvatska mora biti neovisna od ruskog plina. Ovaj kraj je bitno mjesto jer postaje dio tih ključnih točaka hrvatske opskrbe plinom”, istaknuo je Jandroković. Odgovarajući na novinarska pitanja, kazao je da je s koalicijskim partnerima usaglašeno da se ovaj saziv sabora raspusti sljedećeg četvrtka, 14. ožujka.

Volio bih da fokus kampanje bude na sigurnosti i stabilnosti Hrvatske

„Mogući datumi za parlamentarne izbore su 14., 21., 28. travnja, 5. i 12. svibnja, koji je konačni mogući datum”, kazao je Jadroković.

Na novinarski upit koji datum bi HDZ-u najviše odgovarao rekao da nemaju nikakvu preferenciju.

„HDZ je spreman na izbore, a datum ovisi o odluci Predsjednika RH”, naglasio je Jandroković.

Dodao je kako bi volio da kampanja bude usmjerena u raspravu o tomu što je važno za Hrvatsku i njezine građane.

„Volio bih da fokus kampanje bude na sigurnosti i stabilnosti Hrvatske, zatim na životnom standardu naših građana i ekonomskom napretku. Međutim, kako je sve započelo i što sve gledamo u Saboru, to sve ide u nekom drugom smjeru, u smjeru destrukcije, preteških riječi. Vidjet ćemo dalje kako će se postaviti oporbene stranke”, poručio je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

Tijekom posjeta Bjelovarsko-bilogorskoj županiji obići će i regionalni centar kompetentnosti Medicinske škole u Bjelovaru u sklopu kojeg je dograđeno i opremljeno gotovo dvije tisuće četvornih metara te obrazovne ustanove.

Posjet završava obilaskom geotermalne bušotine u prigradskom naselju Veliko Korenovu, s bjelovarskim gradonačelnikom Dariom Hrebakom.