Predsjednik Hrvatskog Sabora Gordan Jandroković rekao je u utorak kako je vodeći sina vladinim avionom na utakmicu u Berlin, zbog čega je Povjerenstvo otvorilo predmet, postupio identično kao i na svjetskom prvenstvu u Kataru 2022. kada se to nije dovodilo u pitanje.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u ponedjeljak je otvorilo predmet protiv predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića jer je na utakmicu hrvatske nogometne reprezentacije u Berlin, na koju je putovao Vladinim zrakoplovom, poveo i sina.

“Dobio sam poziv predsjednika UEFA-e, uobičajena praksa je da se pozove političke predstavnike. Svaki put se išlo službenim avionom, moje postupanje nije odstupalo”, kazao je Jandroković novinarima u Hrvatskom saboru.

Pritom se referirao na svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru 2022. te je istaknuo da su predsjednik Vlade i Republike i on išli sa svojim obiteljima, no Povjerenstvo tada nije otvorilo ikakve postupke.

“Postupao sam identično onome što je bila praksa na svjetskom prvenstvu u Kataru jer to tada nije bilo dovedeno u pitanje”, istaknuo je predsjednik Sabora.

Pritom je naglasio da je i u najavi dolaska naveo da s njim ide njegov maloljetni sin.

Upitao je i kako predsjednica Povjerenstva otvara postupak sada, a prije nisu otvoreni postupci, dodavši da je njegovo mišljenje da za to nema razloga.

“Stvoren je dojam u startu o mojoj krivnji”, ustvrdio je Jandroković.