Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković u povodu smrti bivšeg saborskog zastupnika i ministra financija Ivana Šukera izrazio je njegovoj obitelji u ime zastupnica i zastupnika u Hrvatskom saboru i u svoje osobno ime iskrenu sućut.

Ivan Šuker sa svojih šest mandata u Hrvatskom saboru bio je jedan od najprepoznatljivijih zastupnika, još od prvog mandata 2000. sve do umirovljenja 2020. godine. Ujedno je bio i najdugovječniji hrvatski ministar financija, punih sedam godina, napisao je Jandroković.

Zajedno smo, nastavio je, dijelili saborske klupe te bili ministri u Vladi u vrijeme pregovora o ulasku u Europsku uniju kada je svojim radom dao veliki obol hrvatskom pristupanju. U saborskim raspravama i javnim istupima bio je energičan, vrlo srčan te je argumentirano zastupao svoje stavove.

“Pamtit ću ga kao dragog kolegu i korektnog čovjeka.”

Jandroković istče da je Ivan Šuker ostavio veliki trag i u svojoj Velikoj Gorici gdje je obnašao niz dužnosti, od šefa Kriznog stožera u vrijeme Domovinskog rata, preko voditelja Porezne uprave i podžupana Zagrebačke županije do gradonačelnika.

Dva puta biran je i za predsjednika Hrvatskog košarkaškog saveza. Sve to potvrđuje kako nas je prerano napustio čovjek bogatog životnog i političkog iskustva.

“Stoga primite još jednom, poštovana obitelji, izraze moje duboke sućuti“, stoji u poruci predsjednika Sabora.