Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković uputio je u nedjelju svim Hrvaticama i Hrvatima u zemlji i inozemstvu te svim građankama i građanima Hrvatske čestitku u povodu nove 2024. godine

“Svim Hrvaticama i Hrvatima u zemlji i inozemstvu, svim građankama i građanima Republike Hrvatske čestitam novu, 2024. godinu uime Hrvatskoga sabora i osobno”, stoji u čestitki.

Iako je 2023. godina svijetu donijela nastavak razdoblja različitih kriza i sukoba, Hrvatska ju ispraća kao stabilna država, očuvanog mira i gospodarskog rasta, svjesna vrijednosti vlastitih strateških postignuća. Sve nas to ujedno čini znatno otpornijima na izazove sutrašnjice.

Za svakog od nas dolazak nove godine nije samo vrijeme osvrta na prošlu, već uvijek i vrijeme novih odluka koje usmjeravaju našu budućnost. Pri tom, za donositelje odluka najsnažnija nit vodilja mora ostati dobrobit svih hrvatskih građana.

Uvjeren sam kako tom cilju svatko od nas može i osobno značajno doprinijeti, jer briga za bolju Hrvatsku nikad ne bi smjela prestati.

Pozivajući vas stoga da našu Domovinu zajedno nastavimo graditi kao zemlju snažnijeg međusobnog razumijevanja, uvažavanja i solidarnosti te prostor društvene jednakosti i tolerancije, svima vam želim obilje uspjeha – u privatnom, obiteljskom i poslovnom životu, poručio je Jandroković.