Jakšić i Kralj o otkazanim turističkim manifestacijama: ‘Ne smijemo se kockati sa zdravljem građana’

3. srpnja 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Jakšić i Kralj o otkazanim turističkim manifestacijama: ‘Ne smijemo se kockati sa zdravljem građana’


Gradonačelnici Vrbovca i Koprivnice Denis Kralj i Mišel Jakšić na zajedničkoj konferenciju za medije održanoj u petak u Vrbovcu službeno su otkazali ovogodišnje manifestacije “Kaj su jeli naši stari” i “Renesansni festival Koprivnica”.

Turističko kulinarska manifestacija “Kaj su jeli naši stari” trebala se održati od 28. do 30. kolovoza, a “Renesansni festival Koprivnica” od 21. do 23. kolovoza.

Manifestacije se neće održati zbog pogoršane epidemiološke situacije.

– Odmah nakon popuštanja mjera krenuli smo u organizaciju “Kaj su jeli naši stari” no ponovno vraćanje određenih mjera dodatno je otežalo situaciju. Manifestacije na otvorenom moraju biti ograđene ogradom i u taj prostor smije ući 500 ljudi – kazao je Denis Kralj.

Dodao je kako se manifestacija bazira na domaćoj hrani koju pripremaju udruge žena, a epidemiološke mjere ne dozvoljavaju takav način podjele hrane.

– Maknemo li ljude i hranu – kaj nam je onda ostalo. Teškog smo srca donijeli ovu odluku, ali nismo imali izbora nego odgoditi 40-ti po redu“ Kaj su jeli.“ – poručili su.

Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice naglasio je kako se 15. po redu „Renesansi festival Koprivnica“ trebao održavati na otvorenom, no s obzirom na veliki broj kostimiranih sudionika i posjetitelja koji dolaze čak iz inozemstva, odlučili su da se ne smiju kockati sa zdravljem građana i otežati funkcioniranje grada i gospodarstva.

– U nekoliko sam navrata pohvalio njihov rad, no nažalost u posljednjih mjesec dana stožer se pretvorio u predizborni hodajući show koji donosi odluke vezane isključivo za izbore, a ne razdoblje nakon toga, jer u ovoj ćemo zemlji morati živjeti i kada izbori prođu – naglasio je Jakšić osvrćući se na rad Nacionalnog stožera Civilne zaštite.

S tom konstatacijom složio se i Denis Kralj.

Dragan Vicković/prigorski.hr

Facebook Comments