Prošli smo ove sezone sve i svašta, ali nikada nismo prestali vjerovati u sebe, uzbuđeno je govorio trener nogometaša Dinama Sergej Jakirović nakon osvojenog Kupa na Rujevici.

Unatoč teškoj sezoni Dinamo je prvo osigurao novi naslov prvaka Hrvatske, a sve je začinjeno i 17. trofejom pobjednika Kupa. Nakon 0-0 u prvom susretu Dinamo je dominantno odradio uzvrat u Rijeci gdje je slavio 3-1.

„Nevjerojatno je gdje smo bili i šta smo sve prošli, ali momci su ovu sezonu izvukli na fantastičan način. Odigrali smo pametno ovu uzvratnu utakmicu premda je ulaz s naše strane bio spor. Rijeka je bila življa na početku, imala je nekoliko prilika, ali nije zabila. Tada smo mi krenuli. Kontrolu smo uspostavili sredinom prvog poluvremena. Uzbuđen sam, ne znam što pametno reći“, govorio je nakon finala trener Dinama Sergej Jakirović.

„Prošli smo stvarno sve i svašta u ovoj sezoni. Bilo je ružnih trenutaka, ali uvijek sam vjerovao u igrače. Isto tako, što je najvažnije, svlačionica je stalno vjerovala u sebe. Zato i jesmo na kraju ovako uspješni“, zaključio je trener Dinama, a zadovoljno je nakon finala govorio i strijelac trećeg gola za Dinamo na Rujevici Marko Bulat.

„Stisnula nas je Rijeka na početku i imala je svoje prilike. Sva sreća, mi smo u prvom poluvremenu zabili dva pogotka iz dva udarca. Od starta je utakmica bila teška, ali nakon ta dva gola sve je dalje bilo lakše. Sretni smo, iza nas je turbulentna sezona, a osvojili smo dva trofeja. Bilo je uspona i padova, ali kada je trebalo pokazali smo moć pobjeđivanja“, kazao je Bulat.