Jadrankina otopina križevačke poduzetnice uzburkala naciju

16. ožujka 2020. Autor: prigorski.hr Križevci Jadrankina otopina križevačke poduzetnice uzburkala naciju

Foto: Facebook


Jadrankina otopina, proizvod križevačke poduzetnice Jadranke Vrhovec na internetu je izazvao brojne reakcije posljednjih dana. Razlog je objava od prošlog tjedna u kojem napominje kako se upravo njen proizvod može u aktualnoj situaciji oko koronavirusa upotrijebiti za jačanje imuniteta.

No, brojni su to shvatili kao njeno rješenje za lijek od koronavirusa.

Kako navodi, u objavi, službeno je proglašena pandemija Corona virusom, a i prije nje su moralni i humani liječnici (Dr. Raul Vergini, Dr. Michael B. Schachter Dr. David Brownstein, Dr. David Allen), razvili protokol za jačanje imuniteta i čišćenje od Corona virusa mineralima Selena, Joda, Magnezija i vitamina C i D. S toga dajemo na komplet, a i pojedinačno na svaki artikl, 15% popusta. Na komplet ide i besplatna poštarina do kraja tjedna 15.3.. Kralj našeg brenda- JOD bi trebao biti u sastavu svake kućne ljekarne”.

Slučaj je privukao pažnju i drugih medija, poput Index.hr kojem je situaciju komentirao bivši ministar zdravstva Rajko Ostojić.

– Molim građane da ne nasjedaju na takve ponude. To je potpuno nepotrebno, a nekada zna i biti opasno. Takvi preparati protiv koronavirusa nisu ni znanstveno ni stručno utemeljeni – kazao je.

Reagirala je i odvjetnica J. Vrhovec rekavši kako nije točno da bi iz Facebook objave proizlazilo da ona nudi lijek za Koronavirus jer ona nudi pripravke za jačanje imuniteta.

– Točno je da se pripravak nudi uz popust, a namjera popusta je kupcima učiniti pristupačnijim ono što može ojačati njihov imunitet u ovoj teškoj situaciji. Dakle, namjera je bila podržati borbu protiv koronavirusa, a u kontekstu u kojem je to u vašem tekstu navedeno, sve zvuči vrlo zlonamjerno, kao da Gdja. Vrhovec želi na tuđoj nevolji zaraditi – navodi se u poruci koju je novinaru Indexa poslala odvjetnica Jadranke Vrhovec.

Facebook Comments