Jacques Houdek predstavljat će Hrvatsku na 62. natjecanju za pjesmu Eurovizije koje će se održati u Kijevu od 9. do 13. svibnja, odlučilo je programsko vodstvo Hrvatske radiotelevizije

“Nakon prošlogodišnjega uspješnog povratka, Hrvatska radiotelevizija ostaje prisutna na toj jedinstvenoj i specifičnoj glazbenoj manifestaciji, a i ove godine ostat ćemo povezani s HRT-ovom sjajnom glazbenom emisijom The Voice – Najljepši glas Hrvatske”, stoji u priopćenju HRT-a.

Programsko vodstvo HRT-a izravnim je pozivom odabralo Houdeka, jednoga od mentora iz emisije The Voice – Najljepši glas Hrvatske.

“Drago nam je što će nas predstavljati upravo Jacques Houdek jer je dugogodišnjom suradnjom s Hrvatskom radiotelevizijom te svojom profesionalnošću i iznimnim vokalnim sposobnostima to i zaslužio“, izjavio je voditelj HRT-ova tima za natjecanje za pjesmu Eurovizije (ESC) Željko Mesar.

Gledatelji Hrvatske televizije i slušatelji Hrvatskoga radija Houdekov će nastup moći će pratiti u drugoj polufinalnoj večeri 11. svibnja, a u slučaju ulaska u završnicu natjecanja i dva dana nakon toga, 13. svibnja.

“Od danas sav svoj umjetnički kapacitet usmjeravam na ovaj vrijedan i opsežan projekt koji za mene, u dosadašnjoj karijeri, predstavlja najveći izazov, ali i odgovornost prema publici i javnosti. Najiskrenije se nadam podršci i pozitivnome ozračju i vjerujem da će to pridonijeti konačnome uspjehu naše Hrvatske”, izjavio je Houdek.

Još nije objavljeno s kojom će pjesmom Houdek nastupiti u Kijevu, a Mesar napominje da će ona biti “zanimljiva, eurovizična, te po svojoj strukturi i zahtjevnosti specifična i izvedbeno nadasve izazovna”.

Sve tri eurovizijske večeri moći će se pratiti uživo na Prvome programu HTV-a, Drugome programu HR-a te s pomoću multimedijske usluge HRTi. Očekuje se da će spektakl u kijevskoj areni pratiti 11 tisuća gledatelja te više od 200 milijuna televizijskih gledatelja, a ove će godine nastupiti predstavnici 43 države, ističu s HRT-a.

Prošle je godine Hrvatsku u Stockholmu predstavljala Nina Kraljić s pjesmom “Lighthouse” i zauzela 23. mjesto.

(Hina)

fah