Izložba i predavanje o impaktima astronomskih objekata u petak u Križevcima

5. studenoga 2020. Autor: prigorski.hr Križevci Izložba i predavanje o impaktima astronomskih objekata u petak u Križevcima


Križevci, čest domaćin događanja svemirske tematike, ugostit će novu znanstveno-obrazovnu poslasticu ovog studenoga. U petak, 6. studenoga, s početkom u 19 sati održat će se otvorenje izložbe “Impaktori, impakti, impaktni krateri i njihove posljedice” u prostorijama Turističke zajednice grada Križevaca. Autori su izložbe prof. dr. sc. Tihomir Marjanac, dr. sc. Marina Čalogović te Karlo Bermanec.

Izlozba-Itokawa

Na otvorenju prof. dr. sc. Marjanac održat će i predavanje pod naslovom “Atmosferski impakti – kako česti, koliko opasni?”. U sklopu izložbe prikazivat će se kontinuirano i umjetnički film “51 Degrees North”(2015 na engleskom jeziku te kratki filmovi iz serije “Scientists Rock”. Na izložbi će biti moguće pogledati 14 panela-postera o impaktima, njihovim učincima i produktima, 32 izloška stijena iz impaktnih kratera u Europi te maketu asteroida Itokawa u veličini 1:200 (2,5 x 0,7 x 0,7 m).

Izložba će biti otvorena do kraja studenoga.

Organizator izložbe je Križevačka astronomska udruga Perzeidi u suradnji s udrugom ProGEO-Hrvatska te Turističkom zajednicom grada Križevaca.

Izlozba-uzorci

Pokrovitelj je izložbe Grad Križevci.

Ulazak je slobodan, ali preporučljiva je prethodna najava s kontakt telefonom na [email protected] radi pridržavanja epidemioloških mjera. Broj posjetitelja otvorenja izložbe ograničen je na 30 ljudi.

Podsjećamo da je adresa Turističke zajednice grada Križevaca Trg J. J. Strossmayera 5 Križevci.

poster_izlozbe_small
Facebook Comments