Večeras je svečano u varaždinskoj Galeriji HDLU otvorena izložba skulptura pod nazivom „Glavonje“ akademskog kipara iz Križevaca, Igora Brkića.

Igor Brkić akademski je kipar i profesor likovne kulture. Srednjoškolsko obrazovanje završava 1995. u Gimnaziji Ivana Zakmardija Dijankovečkoga u Križevcima.

Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu 2002.godine. Samostalno izlaže od 1996. (Varaždin, Sisak, Koprivnica, Križevci, Peteranec, Vinkovci, Pečuh), sudjelovao je na više desetaka skupnih izložaba diljem Hrvatske i Europe.

Na smotri Drava Art Annale u Koprivnici 2004. osvaja prvu nagradu stručnog žirija te2011. na izložbi Privatno i javno u Mostaru (BiH) osvaja nagradu za najbolju skulpturu. Izradio je više javnih skulptura, reljefa, slika i medalja koje su postavljene na trgovima i po sakralnim objektima od Križevaca, Rasinje, Širokog Brijega do Kalnika.

Sudionik je Land art festivala Slama 2011. godine, a od 2012. više puta izlaže u programu međunarodnog uličnog festivala Cestisd’ Best.

Idejni je začetnik i pokretač festivala Granje 2013. godine te od 2014. pokreće i vodi Prvu hrvatsku dječju galeriju.

U dva mandata je djelovao i kao član Kulturnog vijeća grada Križevaca i Koprivničko-križevačke županije, zaposlen je u Osnovnoj školi „Vladimir Nazor“ u Križevcima na radnom mjestu ravnatelja. Redoviti je član HDLU-a Varaždin.

brkic1 brkic4 brkic5 brkic6 brkic7 brkic8 brkic9