Izložba Dječjeg vrtića Križevci – “Afrika i ostale šarene priče”

17. veljače 2021. Autor: prigorski.hr Križevci Izložba Dječjeg vrtića Križevci –  “Afrika i ostale šarene priče”


Gradski muzej Križevci poziva  na izložbu dječjih radova “Afrika i ostale šarene priče” u Likovnoj galeriji Gradskog muzeja Križevci od 19. 02. do 27. 02. 2021. godine.

Izložba se može razgledati svaki radni dan od 10 do 13 sati, a subotom od 10 do 12 sati.

Iako je veljača najkraći, ujedno je i najšareniji i najzabavniji mjesec u godini. Vrijeme karnevala poslužilo je kao inspiracija za nastale dječje radove koji osim tradicionalnih afričkih maski i nakita prikazuju i afrička glazbala, a osim odgojnih skupina ,,Kapljice” i ,,Kikići” koji su nositelji projekta, u izložbi sudjeluju i ostale odgojne skupine.

Dječji vrtić Križevci već duži niz godina sudjeluje u projektu ,,Škole za Afriku” u organizaciji Ureda Unicefa za Hrvatsku te sudjelovanjem u ovom projektu raznim aktivnostima potičemo kod djece altruizam i učenje o drugim kulturama.
Osnovni cilj projekta prema viziji Nelsona Mandele je da ,,obrazovanje može transformirati živote ljudi, ali i cijelih zajednica” kako bi svako dijete tog kontinenta dobilo svoju priliku za obrazovanje te smo uz pomoć naših roditelja donacijama potpomogli ovom plemenitom cilju.

-Molimo da se pridržavate svih epidemioloških mjera. U svim zatvorenim i otvorenim prostorima Galerije posjetitelji su dužni nositi zaštitnu masku i održavati razmak od 2 metra. U prostoru Likovne galerije dozvoljeno je najviše 8 posjetitelja. Pri ulazu u Galeriju upotrijebite dezinfekcijsko sredstvo. Ako imate respiratornih bolesti ili povišenu tjelesnu temperaturu molimo Vas ostanite kod kuće.- poručili su iz Muzeja.

Facebook Comments