Izdvojena ordinacija za pregled građana pod sumnjom na zaraženost koronavirusom počela s radom u Koprivnici

17. ožujka 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Izdvojena ordinacija za pregled građana pod sumnjom na zaraženost koronavirusom počela s radom u Koprivnici


Izdvojena ordinacija primarne medicine za pregled pacijenata sa sumnjom na koronavirus u koju se mogu javiti osobe sa ozbiljnim simptomima povišene tjelesne temperature, kašlja, grlobolje, kratkog daha i umora počela je s radom u Koprivnici u utorak ujutro.

Nalazi se u Domu zdravlja Koprivničko-križevačke županije na adresi Trg dr.Tomislava Bardeka 10 – ulaz s dvorišne strane preko puta Zavoda za hitnu medicinu.  U ordinaciji je osiguran 24-satno dežurstvo liječnika i medicinske sestre te telefonska linija (048/279 637) za sve potrebne liječničke savjete.

Mole se pacijenti da ne dolaze direktno u ordinaciju već da  prvo kontaktiraju liječnika putem telefona te dogovore postoji li potreba za dolaskom!

Ordinaciju je obišao i načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić u prisustvu ravnateljice Marije Krajine te pri tom istaknuo kako u ovom trenutku na području županije nema oboljelih od koronavirusa te da stanovnici mogu biti mirni. Načelnik Ljubić kazao je kako sve sastavnice zdravstvenog sustava i Civilnog stožera funkcioniraju na najvišoj razini te još jednom apelirao na građane da poštuju sve preporuke i upute glede pridržavanja higijenskog standarda.

– Apeliramo na osobe kojima je naložena samoizolacija da se strogo pridržavaju uputa koje su im dane, a građane ukoliko poznaju osobe koje su u samoizolaciji, a ne pridržavaju se propisanih mjera da prijave slučajeve na broj Županijskog centra 112 kako bi se adekvatno reagiralo i djelovalo na vrijeme. Osobama starije životne dobi u skladu s preporukama Nacionalnog Stožera civilne zaštite preporučamo zadržavanje u kućanstvima te izbjegavanje kontakta ukoliko nema prijeke potrebe. Također, apeliramo na građane da izbjegavaju putovanja koja nisu nužna – kazao je.

Facebook Comments