Izbornik hrvatske ženske nogometne reprezentacije Nenad Gračan objavio je popis igračica na koje računa za dvoboje protiv Moldavije u Kišinjevu (8. travnja) i protiv Rumunjske u Velikoj Gorici (12. travnja) u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023.

Nakon šest odigranih utakmica Hrvatska sa četiri boda drži četvrto mjesto u skupini G, iza Švicarske (18), Italije (15) i Rumunjske (9), a bolja je od Litve (1) i Moldavije (0).

Hrvatske nogometašice nemaju izglede plasirati se na završni turnir Svjetskog prvenstva 2023., ali motiva im neće nedostajati.

“Ono što me posebno raduje jest činjenica da djevojke na okupljanja dolaze s velikim zadovoljstvom, želimo i u nadolazećem razdoblju nastaviti kontinuitet pozitivnog ozračja i da će se to u dogledno vrijeme odraziti i na dobrim rezultatima. Već se vide određeni pomaci, nastojat ćemo u svakoj novoj utakmici napraviti određeni iskorak”, izjavio je izbornik Gračan uoči okupljanja.

Na njegovom popisu našle su se 23 igračice: Doris Bačić (Sporting), Stephanie Bukovec (Split), Ana Filipović (Dinamo), Antonia Dulčić (Split), Ana Bartolović (Dinamo), Ana Jelenčić (Verona), Janja Čanjevac (Pomurje), Leonarda Balog (St. Pölten), Lucia Domazet (Split), Katarina Pranješ (Split), Maria Kunštek (Osijek), Ivana Slipčević (Ingolstadt), Iva Landeka (Montpellier), Anela Lubina (Osijek), Fatjesa Gegollaj (Split), Ivana Kirilenko (Pomurje), Ella Ljuština (Grasshoppers), Helena Spajić (Dinamo), Kristina Marković (Grasshoppers), Ana Maria Marković (Grasshoppers), Andrea Glibo (Sturm), Lea Zdunić (Dinamo) i Nika Petarić (Dinamo).