U stambenoj zgradi u zagrebačkoj Mesničkoj ulici, u ponedjeljak ujutro, je iz za sada nepoznatog razloga izbio požar, opožareno je nekoliko stanova, a zbog udisnja dima liječnička pomoć pružena je 70-godišnjakinji, izvijestila je Policijska uprava zagrebačka u ponedjeljak.

Požar je izbio jutros oko 4 sata.

Liječnička pomoć 70-godišnjakinji pružena je u Kliničkoj bolnici Sestre milosrdnice.

Slijedi očevid, izvijestila je zagrebačka policija.

Vatrogasci su u 4,13 sati primili dojavu da je stubište u Mesničkoj 6 preplavio dim. Samo šest minuta kasnije su pristigli na poprište intervencije te su zatekli više opožarenih lokacija. Do njihova dolaska stanar u prizemlju zgrade već se borio s vatrom te ju gasio aparatom za početno gašenje prahom, kao i zone ispred stana na 1. katu, na stubištu prema 2. katu i pred još jednim stanom.

Vatrogasci su stavili pod kontrolu požar u stanu na 1. katu i to nakon što su u stan provalili i u njemu na krevetu pronašli žensku osobu. Pružili su joj prvu pomoć davanjem kisika te su je iznijeli i predali u ruke djelatnicima Hitne pomoći, piše Jutarnji list.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, požar u Mesničkoj planuo je kad je nepoznata osoba ili više njih, iz neutvrđenog razloga, benzinom zalila pa zapalila ulaze u tri stana te dio stubišta na drugom katu. U jednom je stanu izgorio drveni pod, a nagoren je i dio namještaja, te naličje zidova. Ujedno je izgorio i pod ispred susjednog stana pa su vatrogasci morali otvoriti stan i ugasiti vatru.