Izaslanstvo Grada Vrbovca zapalilo svijeće i položilo cvijeće na grob Ivana Rabuzina

18. prosinca 2017. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Izaslanstvo Grada Vrbovca zapalilo svijeće i položilo cvijeće na grob Ivana Rabuzina


Izaslanstvo Grada Vrbovca danas je položilo cvijeće i zapalilo svijeće na grobu Ivana Rabuzina (1921.-2008.) počasnog građanina Grada Vrbovca.
Komemoracija je održana na Mjesnom groblju Oštrice nedaleko rodnog sela Ključa kod Novog Marofa u povodu 9. obljetnice smrti velikana hrvatske i svjetske naivne umjetnosti.

Izaslanstvo i na taj način izražava zahvalu njegovom doprinosu likovnom životu grada i štovanje prema velikom umjetniku i njegovom djelu koji je 2006. proglašen počasnim građaninom Grada Vrbovca.

Ivan Rabuzin sudjelovao je na vrbovečkim likovnim susretima i svojim je ugledom doveo mnoge poznata imena iz svijeta likovne umjetnosti u Vrbovec, a pitomi vrbovečki pejzaži bili su mu stalna inspiracija u njegovom stvaralaštvu.

RABU1
Počast velikanu naivne umjetnosti odali su i članovi Društva naivnih umjetnika Hrvatske.
Ivan Rabuzin slikar životne radosti, imao je preko 200 samostalnih izložbi u zemlji i svijetu. O njemu je snimljeno 10 dokumentarnih filmova i napisano 13 opsežnih monografija. Oslikao je u dalekom Japanu dva velika kazališna zastora.

Tekst i snimka: Dragan Vicković/prigorski.hr

Facebook Comments