Grad Đurđevac i Turistička zajednica Grada Đurđevca u studenom su raspisali natječaj za odabir suvenira Grada Đurđevca. Tema natječaja je bila izraditi autorske suvenire vezane uz povijest, kulturu i znamenitosti Đurđevca, a najčešće teme su bile Stari grad, Picokijada, Đurđevački keltski novčić, Đurđevački pijesci, Donacija Ivana Lackovića Croate, đurđevačka trorotka te druga baština.

Natječaj je bio javan, a pravo sudjelovanja na njemu imale su sve pravne i fizičke osobe. Stručno povjerenstvo je odabralo 3 najbolja suvenira, a na natječaj se prijavilo 30 prijavitelja sa 70 predloženih suvenira.

Prvu nagradu osvojio je set unikatnih razglednica Sanje Flajs Vidaković, drugo mjesto osvojio je set suvenira Obrta TERRA vlasnice Ivane Hadžije, a treće mjesto podijelili su šulc Udruge žena Grada Đurđevca i suvenir oblok Jasne Koncer iz Zagreba. Turistička zajednica Grada Đurđevca kontaktirat će i ostale prijavitelje sa postignutim značajnim bodovima u cilju opremanja buduće suvenirnice Grada Đurđevca.

prigorski.hr/djurdjevac.hr