Izabrana gradonačelnica Čakovca i načelnici četiriju međimurskih općina

30. svibnja 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Izabrana gradonačelnica Čakovca i načelnici četiriju međimurskih općina

Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL


U drugom krugu lokalnih izbora građani Međimurske županije birali su novog gradonačelnika Čakovca te načelnike četiriju općina, a pobjednici tih izbora su Ljerka Cividini, Marijan Varga, Dario Friščić, Matija Ladić i Robert Meglić.

Nakon što su u prvom krugu izbora Međimurci izabrali župana, nezavisnog Matiju Posavca, te većinu načelnika i gradonačelnika, birači su u drugom krugu izabrali novu gradonačelnicu Čakovca Ljerku Cividini, kandidatkinju Nezavisne liste Matije Posavca, HNS-a, Demokrata, HSLS-a i HDSS-a koja je, po neslužbenim rezultatima, dobila 57,56 posto glasova, dok je njezin protukandidat, dosadašnji gradonačelnik Stjepan Kovač iz SDP-a osvojio 42,33 posto.

Načelnik Donje Dubrave u narednom će mandatu biti Marijan Varga, kandidat HNS-a i SDP-a s osvojenih 467 glasova, dok je kandidat grupe birača Mario Duhović osvojio 362 glasa.

Dario Friščić, kandidat s nezavisne liste Matije Posavca i HSLS-a novi je načelnik Kotoribe. On je u drugom izbornom krugu dobio 883 glasa, a Ljubomir Grgec, kandidat koalicije SDP, HSS i Laburisti 681 glas.

Načelnik Pribislavca u naredne četiri godine biti će Demokrat Matija Ladić kojem su birači dali 565 glasova, dok je SDP-ov Nenad Pintarić osvojio 262 glasa.

U Općini Šenkovec HNS-ov Robert Meglić osvojio je 600 glasova birača i on će u naredne četiri godine obnašati dužnost načelnika. Njegov protukandidat Saša Horvat s liste Matije Posavca, HSU-a i HSS-a dobio je 480 glasova birača.

(Hina)

Facebook Comments