Večeras je u Domu Hrvatskih branitelja na Kalniku održan završni skup kandidatkinje za načelnicu Općine Kalnik, Olinke Gjigaš. Skup su podržali mještani Općine Kalnik, načelnik Općine Sveti Petar Orehovec Franjo Poljak, županijska vijećnica Verica Rupčić, župan Koprivničko križevačke županije Darko Koren te saborski zastupnik Darko Sobota.

Olinka Gjigaš u svom govoru istaknula je razloge svoje kandidature, probleme s dugovanjima prethodne vlasti s kojima se suočavala nova vlast kao i planove za buduće razdoblje. Pozvala je stanovnike da biraju civiliziranu vlast koja će služiti stanovnicima bez lažnih obećanja razvijajući realne i ostvarive projekte.

-Veseli me vidjeti saborskog zastupnika Darka Sobotu i župana Darka Korena. Vjerujem da će ubuduće biti još više na Kalniku. Radili smo puno toga dobroga, promijenio se način upravljanja sredstvima i projektima na Kalniku. Dočekala su nas dugovanja i potraživanja, ali većinu smo problema riješili – kazala je Olinka Gjigaš i napomenula kako je još davne 1598. godine njena obitelj spomenuta na Kalniku.

Vijećnik u Općinskom vijeću Općine Kalnik Saša Višak pobrojao je razloge zašto je većina u Vijeću podržala kandidaturu Olinke Gjigaš za načelnicu i njen doprinos razvoju postojećih projekata. Istaknuo je da je na bivšeg načelnika Đurec Krunoslava od strane oporbe vršen neprekidni mobing, razne prijave i pritisci s čime bi se malo tko mogao nositi. Na kraju svog izlaganja postavio pitanje građanima li bi radije bili jamci za kredit Olinki ili njenom protukandidatu. -S odgovorom na to pitanje idite na izbore u nedjelju – poručio je Višak.

Županijska vijećnica Verica Rupčić naglasila je odličnu suradnju s Olinkom Gjigaš, te je pohvalila njezino nastojanje za boljitkom kraja. Pozvala je stanovnike Općine Kalnik da glasaju za uljuđeni Kalnik i prepoznaju što je pravi smjer za Kalnik.

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, s obzirom da je tijekom skupa nestalo električne energije, apostrofirao da je ovo možda simobolika kako bi se Kalnik izveo iz mraka koji mu prijeti od ponedjeljka ukoliko protukandidat pobijedi. Zahvalio je Olinki Gjigaš na kandidaturi s nadom da će stanovnici Općine Kalnik prepoznati njena nastojanja za boljitkom Kalnika. Župan Koren poručio je da čvrsto stoji iza njene kandidature i da Općina može računati na čvrstu suradnju sa Županijom.

Saborski zastupnik Darko Sobota istaknuo je važnost suradnje s županijskom i državnom vlašću. -Načelnik Općine zna da treba realno planirati u skladu s proračunskim mogućnostima, što je bitno za dugoročnu održivos – kazao je Sobota i pozvao sve stanovnike da izađu na izbore i podrže Olinku Gjigaš za načelnicu Općine Kalnik.

skup1 skup2 skup3 skup7 skup8