Nakon jučerašnje emisije Provjereno na temu bioplinskih postrojenja, medijima je stigla reakcija iz tvrtke BIOEN koji navode kako u emisiji nije objavljeno očitovanje u cijelosti.

U cilju objektivnog izvještavanja molimo Vas da isto sa svim prilozima objavite u cijelosti, navode u priopćenju. Očitovanje prenosimo u cijelosti;

“U odnosu na vaš upit sa žaljenjem utvrđujemo da ste ponovno podlegli objavi priloga o bioplinskim postrojenjima na inicijativu g. Franje Hoića i njegovih suradnika, bez da ste provjerili istinitost njegovih i njihovih tvrdnji te da ponovno imate namjeru objaviti čitav niz neistinitih i lažnih vijesti.

Uvodno, upravo je g. Franjo Hoić je na otvorenju bioplinskog postrojenja u Gregurovcu u rujnu 2016.g. kao direktor tog postrojenja javno izjavio:”Sirovina za proizvodnju bit će i biootpad”

Izgradnja ovih bioplinskih postrojenja u našem kraju važna je i za brojne kooperante (u cijeloj Hrvatskoj zasad ih je 150), koji će isporučivati sirovinu za proizvodnju bioplina. Direktor Hoić, istaknuo je kako planiraju u roku od 2 do 3 godine, smanjiti udio kukuruzne silaže, kao sirovine za proizvodnju, na oko 30 do 40 posto. Zato su, kako je rekao, „poduzeli inovativne poteze koji bi trebali doprinijeti zaštiti okoliša“.

Naime, s nekoliko komunalnih poduzeća iz 3 županije, planiraju zbrinjavati organski otpad. Taj bi otpad trebao postati glavna sirovina za proizvodnju bioplina, a to će kako je naglasio Hoić, doprinjeti zaštiti okoliša, profitabilnosti proizvodnje, ali i otvaranju novih radnih mjesta. www.klincek.com/?p=9202

Navedeno je u izravnoj suprotnosti sa izjavama g. Franje Hoića koje ste u prethodnoj vašoj emisiji javno objavili ponovno bez da ste provjerili njihovu istinitost, a što je javno dostupan podatak te bi svakako trebalo biti sastavni dio istraživačkog novinarstva usmjerenog objektivnom izvještavanju, a ne kao što je slučaj sa vašim prilozima koji su pristrani, tendenciozni i usmjereni isključivo prouzročenju reputacijske štete bioplinskim postrojenjima, a sve s ciljem njihovog zatvaranja ili ostvarenja drugog nezakonitog cilja kojeg ćemo u nastavku pojasniti.

Navedenim pristupom izravno pomažete g. Franji Hoiću i njegovim suradnicima u njegovom/njihovom pokušaju ostvarenja nezakonitog i protupravnog cilja iznude od vlasnika bioplinskih postrojenja iznos od 1.000.000,00 EUR, a zbog čega su već započeti zasebni postupci.

U prilogu gornje tvrdnje jasno svjedoče i brojne objave na profilu g. Franje Hoića kojima uz svaku objavu usmjerenu protiv bioplinskih postrojenja dodaje i prikrivenu poruku vlasnicima sadržaja:“ Idemo dalje (još jače)..a možemo i stati“, „Tovariši, čini se da će kamioni ostati bez posla!? IDEMO DALJE…(sve jače), a možemo i stati….“, IDEMO DALJE….a možemo i stati“.

Prilog: preslike objava sa facebook profila g. Franje Hoića

hoic hoic2 hoic3 hoic4 hoic5 hoic6 hoic8

Gore navedene objave dostavljamo vam u prilogu ovog dopisa, te vas pozivamo vas da i sami izvršite uvid u iste, za koje se nadamo da ćete ih javno objaviti.

Također vas obavještavamo da je protiv g. Franje Hoića pokrenut niz kaznenih postupaka radi velikog broja počinjenih kaznenih djela (prijevara, kleveta i ostalih).

Nastavno na gornje protiv g. Franje Hoića, njegovih suradnika g. Dražena Čuklića i g. Mladena Kešera također su u tijeku kazneni postupci radi počinjenih kaznenih djela klevete.

U nastavku vam dostavljamo poveznicu na članak koji jasno opisuje na koji način je g. Franjo Hoić već pokrao vlasnike bioplinskih postrojenja te u kakvoj povezanosti sa g. Franjom Hoićem stoje g. Dražen Čuklić i g. Mladen Kešer prigorski.hr/ekskluzivno-oleg-maksimov-franjo-hoic-me-prevario-ukrao-novac-a-ocito-je-da-su-mladen-keser-i-drazen-cuklic-placeni-sa-strane/

Iz vašeg upita jasno i nedvojbeno ponovno proizlazi namjera prikaza svih izjava dobivenih od strane bioplinskog postrojenja u negativnom kontekstu, kao što ste već i činili u prijašnjim prilozima, na način da čitav prilog podupire lažne tvrdnje g. Franje Hoića i njegovih suradnika, a budući se nikada niste niti potrudili postaviti pravilno pitanje, jer vam to nije u interesu iz gore navedenih razloga, odgovoriti ćemo vam da sva bioplinska postrojenja rade sukladno pozitivnim propisima.

Ovime također pozivamo sve mjerodavne službe da pokrenu odgovarajuće postupke protiv g. Franje Hoića, g. Dražena Čuklića, g. Mladena Kešera, g. Borisa Tomića zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje niza kaznenih djela te prekršajnih djela koje se odnose na širenje lažnih i uznemirujućih vijesti, stoji u priopćenju tvrtke BIOEN.