Sljedećeg mjeseca iz tiska izlazi prva autorska slikovnica dr. sc. Krunoslava Puškara koja je ujedno i priča o njegovu i našem gradu – o Križevcima.

Zahvaljujući predivnim ilustracijama Angele Turkalj Vidaković, mag. art, i domišljatom tekstu dr. Puškara, djeca sve dobi moći će uroniti u povijest i sadašnjost našega grada i tako ga bolje upoznati.

Međutim, Križevce neće bolje upoznati samo njegovi stanovnici već i ljudi iz čitava svijeta jer je sama slikovnica dvojezična – napisana je na hrvatskom s usporednim prijevodom na engleski. „Ovim pristupom vjerujem da sam omogućio gotovo svakom djetetu, na bilo kojem kraju zemlje, da upozna lice i naličje moga kraljevskoga grada”, ističe dr. Puškar, napominjući kako je moguć naknadni prijevod slikovnice i na druge strane jezike.

prica o mome gradu

Priča o mome gradu prati 10-godišnjeg dječaka Marka koji zainteresirane čitatelje upoznaje s poviješću i sadašnjosti svoga rodnoga grada, otkrivajući njegove najznamenitije osobe, najistaknutije događaje i najljepša mjesta.

Kako stoji u recenziji dr. sc. Dejana Pernjaka (Sveučilište Sjever), povjesničara i recenzenta ove slikovnice: „Priča o mome gradu, autora dr. sc. Krunoslava Puškara, zasigurno je djelo koje će obogatiti križevačku književno-povijesnu zbirku. Naime, autor na jedinstven način donosi dvojezičan prikaz povijesti i kulture grada Križevaca, što u ovome trenutku predstavlja jedinstven pothvat, jer po prvi put na jednome mjestu imamo dostupan historiografski prikaz povijesti Križevaca, opisan jednostavnim i tečnim stilom, koji će zasigurno zainteresirati sve dobne skupine čitatelja.”

-Nadam se da će i drugi prepoznati vrijednost ove edukativne slikovnice, a osobito građani grada Križevaca – poručio je dr. Puškar.

Sama se slikovnica nalazi u pretprodaji po promotivnoj cijeni od 75 kn (sve do 5. listopada), a prednaručiti je možete javljanjem na sljedeći mail: [email protected]!