Uz prisilu policajci su spriječili bijeg te savladali i priveli 41-godišnjaka i 48-godišnjaka koje su u nedjelju u Umagu zatekli nakon provale u skladište građevinskog alata i opreme, a istragom su im ‘prišili’ još šest provalnih krađa.

Iz policije su u utorak naveli kako su u nedjelju navečer zatekli te uhitili dvojicu muškaraca koji su netom prije provalili u skladište građevinskog alata i opreme.

Iz skladišta su ukrali laserski uređaj i produžni kabel, čime su vlasnika oštetili za nekoliko stotina eura.

Kako bi spriječili njihov bijeg i otpor koji su pružali, policajci su uporabili sredstva prisile, pri čemu su osumnjičeni lakše ozlijeđeni.

Temeljem sudskog naloga pretražena su vozila i napušteno skladište koje su koristili, gdje su pronašli ukradene predmete iz ranijih krađa, na temelju čega su nakon istrage obojica osumnjičena za još šest kaznenih djela teške krađe (provale).

U policiji ističu kako su 41-godišnjak i 48-godišnjak svoj pohod počeli u Novigradu, gdje su na gradilištu nasilno ušli u metalni kontejner te ukrali vibrator za beton.

Potom su, također provalom, ušli u dva ugostiteljska objekta na području Svetog Lovreča te iz blagajničke kase i aparata za duhanske proizvode uzeli novac i cigarete.

Nastavili su s provalama u gospodarski objekt u Matelićima, odakle su odnijeli razni građevinski materijal i alate, dok iz ugostiteljskih objekata u Vižinadi te skladišta trgovine u Žbandaju nisu ništa odnijeli, ali su im kod provala oštetili ulazna vrata.

Policija ih sumnjiči da su vlasnike provaljenih objekata oštetili za nekoliko tisuća eura, a sinoć su predani u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.