Zbog obilnih oborina na gornjem toku Kupe i porasta vodostaja te ulaska u mjere obrana od poplava, iz Međimurske su županije dislocirana u Karlovačku tri vatrogasna vozila i sedam vatrogasaca, izvijestili su u subotu iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Zbog plavljenja prometnica i objekata na području Petrinje angažirano je šest timova za poplave i tri DVD-a, a u pripravnosti su i ostala dobrovoljna vatrogasna društva s područja županije.

Izvanredna dislokacija vatrogasnih snaga poslana je i u Bjelovarsko-bilogorsku županiju temeljem zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika, a zbog sanacije nevremena koje je pogodilo tu županiju 15. rujna.

Ukupno 32 vatrogasaca i 12 vatrogasnih vozila iz Zagrebačke, Krapinsko-zagorske, Karlovačke županije, Koprivničko-križevačke, Varaždinske županije i Grada Zagreba, s domicilnim snagama, radi na uklanjanju posljedica nevremena.

Samo tijekom jučerašnjeg dana odrađeno je 70 vatrogasnih intervencija koje su se većinom odnosile na sanacije krovišta te ispumpavanja vode. Intervencije sanacije štete se nastavljaju i tijekom jutra.

Vatrogasci i u ostalim županijama rade na sanaciji posljedica nevremena pa je tako u posljednja 24 zabilježeno 138 tehničkih intervencija u kojima je sudjelovalo 411 vatrogasaca sa 166 vozila iz Sisačko-moslavačke, Virovitičko-podravske, Karlovačke, Zagrebačke i Primorsko-goranske županije.

Prema prognozama, padaline i rast vodostaja se očekuju i tijekom današnjeg dana stoga vatrogasne snage nastavljaju s pripravnošću i preventivnim radnjama kako bi spriječili plavljenje objekata i prometnica, navodi se u priopćenju.