Ivica Strnščak, načelnik Stožera civilne zaštite Grada Vrbovca: Važno je da se sva kretanja svedu na minimum

23. ožujka 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Ivica Strnščak, načelnik Stožera civilne zaštite Grada Vrbovca: Važno je da se sva kretanja svedu na minimum


Ivica Strnščak, načelnik Stožera civilne zaštite Grada Vrbovca , pojasnio je, zbog brojnih upita građana oko donesene Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH, što to znači za stanovnike grada Vrbovca i „okolnih“ općina (proizašlih iz bivše općine Vrbovec).

Zabrana napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka ne odnosi se na:

• promet i kretanje nužno za opskrbu navedenih područja
• dnevne migracije zaposlenih u službama bitnim za: pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite, dostavu lijekova i sanitetskog materijala, održavanje komunalne djelatnosti, vodoopskrbe i odvodnje, opskrbe plinom i strujom, zaštitarske službe
• izvješćivanje javnosti
• stanovnika koji zahtijevaju hitnu medicinsku skrb
• iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština
• putovanja na posao i s posla ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti kod kuće
• žurne i operativne službe koje sudjeluju u sprječavanju širenja bolesti COVID-19

Strnščak naglašava da će za djelatnike koji moraju napuštati mjesto boravka zbog posla propusnice davati njihovi poslodavci. Radi se naravno samo o nužnim službama koje u ovoj situaciji rade.

– Na području grada Vrbovca djeluje 41 mjesni odbor. Osobe koje trebaju obavljati neke radnje u gradu Vrbovcu, iz sela s područja grada , slobodno će se moći kretati do ljekarne ili trgovine bez propusnice. Važno je da se sva kretanja svedu na minimum – rekao je Strnščak.

Ukoliko osoba ima potrebu izlaziti van područja grada Vrbovca, morat će doći u Grad Vrbovec kako bi Stožer izdao propusnicu na temelju njihovog zahtjeva, ali u to ne ulaze propusnice koje izdaju poslodavci, OPG, obrtnici, hitna medicinska služba te obiteljski liječnik.

Što se tiče stanovnika okolnih općina, oni ne smiju dolaziti u Grad Vrbovec ili na područje bilo kojeg naselja u sklopu grada Vrbovca bez propusnice koju im izdaju njihovi Stožeri civilne zaštite.

–Pučanstvo svih pripadajućih općina koje su proizašle iz bivše općine Vrbovec ne mogu doći u grad Vrbovec ukoliko im njihovi Stožeri ne izdaju propusnicu – napominje Strnščak.

-Još jednom apeliram, ukoliko imate pitanja vezana uz ovu situaciju možete nazvati na broj 2799 900 ili pošaljite upit na mail adresu [email protected] – naglašava Strnščak.

Za sve stanovnike koji trebaju medicinsku pomoć za informacije će se javiti njihovim liječnicima obiteljske medicine koji će pacijentima u slučaju potrebe davati propusnice, potvrde i sve ostale informacije.

Stožer civilne zaštite Grada Vrbovca bit će svakodnevno dostupan od 7 do 15 sati, te od 17-19 sati. Oni će izdavati sve ostale potvrde i propusnice za ulazak i izlazak iz mjesta prebivališta.

Strnščak na kraju apelira da treba izbjegavati kretanja koja nisu neophodna, svi oni koji će se kretati s propusnicama moraju se držati socijalnog distanciranja, hodati odvojeno od drugih ljudi, s maskom na licu te izbjegavati okupljanja na javnim mjestima.

Dragan Vicković

Facebook Comments