Ivica Srbljinović istaknuo kandidaturu za načelnika Općine Gornja Rijeka

25. travnja 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Ivica Srbljinović istaknuo kandidaturu za načelnika Općine Gornja Rijeka


“Želja mi je da općina Gornja Rijeka postane najbolja u povlačenju sredstava iz EU fondova, da iskoristimo sva sredstva koja će se nuditi u našim ministarstvima! Također da ostvarimo još kvalitetniju suradnju sa županijom kroz razne projekte, a jedna posebno bitna stvar za mene osobno je slušati ljude i rješavati njihove probleme, te brinuti o svim naseljima podjednako.”

Ivica Srbljinović istaknuo je kandidaturu za načelnika Općine Gornja Rijeka.

Oženjen je za suprugu Anitu i ponosni otac dvoje djece Karla i Matije. Godinama je privatni poduzetnik, aktivni vatrogasac je već 28 godina, a trenutno je i zapovjednik Vatrogasne zajednice općine Gornja Rijeka. Također je dva mandata obnašao dužnost zamjenika načelnika Općine Gornja Rijeka.

“Obnašam dužnost županijskog vijećnika, kroz koju sam u prošle 4 godine aktivno sudjelovao u radu Županijske skupštine, a posebno sam se zalagao za projekte koji su se provodili u našoj općini.” -uvodno nam je rekao Srbljinović.

“Neki od tih projekata za vrijeme dužnosti županijskog vijećnika su izgradnja zdravstvene ambulante u Gornjoj Rijeci, gdje je županija sudjelovala u iznosu više od 1 milijun kuna. Zatim u rekonstrukciji osnovne škole gdje se uredila sportska dvorana, stolarija i krovište škole. Asfaltirano je nogometno igralište i još niz manjih projekata u područnim školama u Kolarcu i Hižanovcu, ukupno 1,5 milijun kuna.

Dodijeljena su i sredstva za uređenje crkve Blažene Djevice Marije u Gornjoj Rijeci, dodijeljena su sredstva i za vatrogasce od strane županije u iznosu od 60 tisuća kuna”, poručio je.

Potkalnički plemenitaši su na prijedlog Ivice Srbljinovića Županijskoj skupštini, dobili priznanje za promociju županije, što donosi i određena financijska sredstva za udrugu.

“Eto kako mi moj odgoj nalaže volim reći što sam ja radio. Pa tako želim pohvaliti i sadašnjeg načelnika Fištrovića na 3 projekta koja je ostvario, a to su trg u Gornjoj Rijeci, vrtić i zdravstvena ambulanta u Gornjoj Rijeci. To su 3 hvalevrijedna projekta koje su ostvarena u Gornjoj Rijeci u 8 godina tj. u dva mandata.

Ambulanta je napravljena većim dijelom sa županijskim sredstvima. Znači zapravo dva i pol projekta. Smatram da je to zapravo minimum onoga što se moglo napraviti. Volim povući paralelu sa susjednom općinom gdje smo iz primjera vidjeli kako je načelnik u samo jednom mandatu povukao oko 60 milijuna kuna i uložio u napredak općine.” – istaknuo je Ivica Srbljinović.

Naveo je primjer uspješne općine Sveti Petar Orehovec, koja gradi dva vrtića, sportsku dvoranu, dom kulture i uređuje vatrogasne domove. “Tu je i asfaltiranje cesta i lokalnih puteva koji su izrazito bitni za stanovnike svake općine. Također sva naselja u općini imaju vodu i niz drugih projekata.

Do prije 10 godina, upravo su i našu općinu Gornja Rijeka, uzimali za primjer kako se to radi i kako izgleda uređena općina, a danas mi moramo gledati druge općine u leđa i uzimati ih za primjer kako se kod njih ulaže na desetke milijuna kuna a mi na žalost stagniramo!”- obrazložio je Srbljinović.

Ivica Srbljinović naglašava, da je sadašnje stanje u općini s dosta neriješenih lokalnih problema kao na primjer neriješenim pitanjem komunalne infrastrukture, neuređenih cesta i loših poljskih puteva te još gorih šumskih puteva koji su bitni za stanovnike. Također dodaje da su nedovoljno uređena i održavana groblja.

“Manifestacije su nam gotovo uništene, stoje nam prazni objekti koji propadaju i jednostavno vidi se da nema ideje ni volje te strategije da ova općina ide naprijed, nego se nažalost, dosta toga radi iz interesa.

Dolaze nam izazovna i nova vremena, u kojima ćemo morati uložiti puno veće napore i ozbiljno raditi da ovaj naš prekrasni kraj pun potencijala zaista pretvorimo u kraj poželjan za život i u kojem je životni standard na zavidnoj razini.” – rekao je Ivica Srbljinović te skromno nadodao kako će biti čovjek koji stoji na usluzi svojim ljudima od 0 do 24 sata, jer je na to već navikao kroz svoj poziv dobrovoljnog vatrogasaca koji uvijek mora biti dostupan u spašavanju ljudskih života, kuća i imanja u požarima.

“Napravili smo internu anketu kroz koju smo saznali da preko 60% anketiranih nije zadovoljno stanjem u općini i smatra da hitno trebaju promjene i da općina može i želi bolje. Uskoro ćemo predstaviti naš program i kandidate koji će biti na listi Mreže za Općinsko vijeće. Vjerujemo da će birači prepoznati naš program i ljude koji ćemo predstaviti na našoj listi.” – zaključno nam je rekao Ivica Srbljinović, kandidat Mreže nezavisnih lista za načelnika Općine Gornja Rijeka.

Facebook Comments