Ivanečki pjesnik Darko Foder promovirao novu zbirku pjesama “Cvjetovi sreće / Ruaže sreče”

20. srpnja 2021. Autor: prigorski.hr Kultura & Turizam Ivanečki pjesnik Darko Foder promovirao novu zbirku pjesama “Cvjetovi sreće / Ruaže sreče”


Darko Foder, pjesnik iz Ivanca promovirao je drugu zbirku pjesma pod nazivom Cvjetovi sreće / Ruaže sreče.

U zbirci se nalazi 305 haiku pjesma na standardu, od kojih svaka ima svoju inačicu na ivanečkom govoru, što ukupno daje 610 haiku pjesama u jednoj zbirci.

Ovaj mladi pjesnik stalni je sudionik manifestacija koje organizira „Osebunjek“ u Vrbovcu, kad je riječ o promociji kajkavskog govora.

Promocija je upriličena u novouređenom ivanečkom gradskom parku koji je kao stvoren za slična kulturna zbivanja. Program je vodila pjesnikinja Ljiljana Vuglač, stihove su čitali pjesnikinja Veronika Štefanko i autor. U glazbenom dijelu programa violinu je svirala Lina Gal Geček učenica Srednje glazbene škole u Varaždinu.

Zbirku Cvjetovi sreće / Ruaže sreče je uredio i recenzirao poznati haiku pjesnik i urednik mnogih haiku zbornika Boris Nazansky.

Posebno dojmljivu naslovnicu zbirke i 14 ilustracija unutar zbirke, ilustrirala je Laura Fodor, pjesnikova kćerka, a sedam kaligrafija u zbirci pripremio je Sven Bjelan.

Evo i nekoliko haikua u obje inačice, na standardu i ivanečkom govoru.

(Dragan Vicković)

Facebook Comments