Ivan Višak “Picek” najavio je da priželjkuje pobjedu u Križevcima, pred svojima, u voljenom gradu u kojom pobjeđuju samo najbolji, najhrabriji, najsrčaniji, odabrani. Kada on vozi u klasi 600 superstock sve to izgleda jednostavno, kao šala-mala, ali, ipak nije tako. Nije lagano pobijediti u Gornjem gradu, u “Monte Carlu”.

Ivan Višak

“Presretan sam i prezadovoljan s jučerašnjim danom s obzirom da sam bio svega dvaput na treningu s Yamahom. Tjedan dan prije na Marofu i 10 dana prije na Grobniku. Trenirao sam 5x na pitbike-u na autoškoli da dobijem malo osjeća ponovno za motor s obzirom da nisam bio dugo na njemu.

Prvi trening bio je kišni i odvozio sam izvrsno trening, a bio sam iskreno jako nervozan zbog prognoze jer u Križevcima nije lako voziti po suhom, a kamoli po kiši. Iznenadio sam se da je staza po mokrom idealno držala i vozio sam do granice izdržljivosti kako se osjećam i odmah napravio prvo vrijeme s 3,5 sekunde prednosti.

Drugi trening je bilo polu mokro (zapravo više suho nego mokro), a izašao sam s kišnim gumama i zadržao prvu poziciju s još boljim vremenom. Izašao sam tri minute prije završetka treninga jer nisam više htio potrošiti kišne gume kako bih ih očuvao za trku.

Bio sam dosta smiren oko prognoze za trku jer imao sam dobar osjećaj za kišu i naravno suho tako da mi je bilo svejedno kakvo ce biti vrijeme. Navijao sam u sebi više za suho samo iz razloga da ljudima bude ugodnije navijati, a ne da pokisnu. Utrku sam krenuo drugi s obzirom da je Luca postartao odlično. Vozio sam se iza njega i gledao njegove putanje i čekao da napravi grešku s obzirom da je imao dosta dobar tempo.

Vidio sam da sam negdje brži i da imam šansu proći ga, ali čekao sam svoj trenutak i u petom krugu je napravio grešku na zavoju kod Jenderlinke i odmah sam iskoristio priliku da ga prođem i prešao u vodstvo. Krenuo sam svojim ritmom i vozio svoju utrku.

Pet krugova prije kraja pogledao sam iza i vidio da imam dosta prednosti i odlučio malo usporiti jer nema potrebe za žurbom no, međutim, već nakon trećeg kruga vidim da Luca grize jako i da me želi prestići i tu dajem malo gasa da smirim utrku. Na kraju je on ušao iza mene u cilj za svega 0.5 sekundi i to sve je napravio u zadnjem krugu gdje se može i vidjeti da je napravio najbrži krug utrke u toj klasi.

Presretan sam s još jednom pobjedom na križevačkoj utrci koja nije bila laka. Htio bih se zahvaliti svim svojim navijačima, obitelji, mojoj djevojci i naravno mehaničarima Sretenu Vasiću i Ivanu Celovcu na velikoj podršci i naravno ova pobjeda je posvecena njima. – izjavio je Ivan Višak za prigorski.hr

Ivan Višak = Picek 54 = prvak.