Predsjednik DP-a Ivan Penava u utorak je novinarima potvrdio kako nema raskola unutar stranke zbog eventualne postizborne suradnje sa SDP-om ili HDZ-om, smatra to ‘floskulama koje se plasiraju iz suprotnih tabora’ i poručuje da se o toj temi na tijelima stranke još nije razgovaralo .

“Definitivno nema nikakvog raskola u stranci. Naprotiv, daleko je to od toga da bi se neke stvari trebale iznijeti u javnost. U DP-u uvijek ima različitih stavova i mišljenja i kada ih ne bude bilo, onda neće više biti ni mene u toj stranci. Svatko ima svoje mišljenje, ali na tijelima stranke apsolutno se o tome nije razgovaralo i neće do izbora kada ćemo vidjeti koliko smo mi jaki, koliko su drugi jaki i u pregovore ući sasvim opušteno”, istaknuo je.

Penava se u Puli, u sklopu aktivnosti povodom predstojećih parlamentarnih izbora, družio s građanima na glavnoj tržnici. Dodao je kako su to “floskule koje se plasiraju iz drugih tabora kako bi se pokušalo nešto ostvariti”, ali to smatra ‘nebitnim’.

Govoreći o očekivanjima u osmoj izbornoj jedinici, Penava je rekao kako će “priča s Domovinskim pokretom u Istri tek rasti” te kako iz tog razloga očekuje što bolji rezultat i na ovim izborima.

“Želimo i u Istri ostvariti što bolji rezultat, i kada bi uspjeli doći do mandata, bilo bi to iznad očekivanja. Nema predaje, ljudi su tek krenuli, energije ima, a ja uistinu politiku smatram maratonom koji nema kraja gdje se dugoročno treba puno ulagati da bi rezultati došli. Stoga ne postoji imperativ, ali težimo što boljim rezultatima već u narednom ciklusu i u Istri”, poručio je.

Penava je dodao i kako će stranka tijekom dana predati financijsko izvješće te da je do danas utrošila oko 350 tisuća eura.

Rekao je i da DP tek razgovara oko liste za europarlamentarne izbore te kako s Kolakušićem prilikom sklapanja koalicije za parlamentarne izbore nisu u fokusu bili izbori za europski parlament.

“Skloni smo izaći samostalno u tu priču”, poručio je Penava.