Predsjednik Domovinskog pokreta (DP) i nositelj liste kandidata za Hrvatski sabor u petoj izbornoj jedinici Ivan Penava poručio je u srijedu u Slavonskom Brodu da nude autentično hrvatski program uz nacionalne, konzervativne i tradicionalne vrijednosti.

“Ovu izbornu jedinicu obilježavaju dvije najveće hrvatske rijeke, Dunav i Sava, i upravo je tu najjači i Domovinski pokret, što smo pokazali prije četiri godine, a pokazat ćemo i na ovim izborima”, rekao je Penava u Slavonskom Bordu, gdje su Domovinski pokret i koalicijski partneri predstavili listu za V. izbornu jedinicu.

Tu je pokazana i žestina obrane u Domovinskom ratu, a tu čvrstinu i dobre rezultate, pokazat će i DP na izborima, poručio je Penava.

Ustvrdio je da DP nudi ono što  je autentično hrvatsko – nacionalne, konzervativne, tradicionalne vrijednosti.

“Kad pogledamo što se nudi, s jedne strane kombinacija Andreja Plenkovića s Vojimirom Stanimirovićem i Miloradom Pupovcem, odnosno HDZ-a i SDSS-a, a s druge strane Možemovaca i lijevo liberalnih politika, jasno je koji je odabir za svakoga tko voli svoj  kraj i želi ostati u Hrvatskoj”, zaključio je Penava.

Uz predstavnike Domovinskog pokreta, na listi su i koalicijski partneri; na desetom mjestu Goran Kajkić kao neovisni, i na 14. mjestu Damir Trnačić iz stranke Pravo i pravda. Prisutne je pozdravila Dubravka Lipovac Pehar, županijska vijećnica DP-a, treća na listi za V. izbornu jedinicu.