Vijećnik Ivan Majdak – Lipa, na današnjoj se sjednici Gradskog vijeća Grada Križevaca osvrnuo na nedavnu kupnju Radija Križevci naklapajući iznose za koji je tvrtka Prigorski Media kupila 10,4 posto udjela spomenute tvrtke.

Lipinom vijećniku nije bilo jasno ni kako direktor može biti volonter. Gradonačelnik Rajn odgovorio mu je kako on nema informacije da su udjeli privatnoj tvrtki prodani za male novce.

“Što se tiče direktora, budući da je on suvlasnik, može dobiti povjerenje da bude odgovorna osoba, a tako smo u konačnici i do sada radili. Uz adekvatnu kontrolu ostalih dionika ipak on ima najviše interesa da sve posluje po zakonu i pozitivno. Dakle, gospodinu Picigu je dano inicijalno povjerenje za daljnje upravljanje tvrtkom”, zaključio je gradonačelnik.

Vijećniku Majdaku nije puno toga bilo jasno i oko opremanja velike i podrumske dvorane Hrvatskog doma.

“Zanima me može li mi netko reći što točno spada pod opremanje dvorana, budući da se radi o iznosu od 70 tisuća eura za veliku i 23 tisuće eura za podrumsku dvoranu”, zatražio je objašnjenje vijećnik Majdak i poručio kako se on priprema za sjednicu i da su ostali vijećnici dizači ruku.

Odgovor mu je dala ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta, Željka Šunjić.

vijece-dodatak-04

“U mom mandatu se u velikoj dvorani učinilo apsolutno sve. Potpuno je obnovljena pozornica, ugrađen je novi zastor s pokretnim mehanizmom, tapecirana su sjedala, potpuno je niveliran balkon, dakle velika dvorana je u potpunosti obnovljena. Sad se bacamo na podrumsku, tamo je predviđeno krečenje, obnova sanitarija i obnova pozornice”, objasnila je ravnateljica Željka Šunjić.

Na odgovor ravnateljice nadovezao se i gradonačelnik Rajn.

“Iznosi navedeni za obnovu velike i podrumske dvorane su predviđeni za građevinske i obrtničke radove u podrumskoj dvorani Hrvatskog doma i za nabavu mobilne audio-vizualne opreme za kino koje bi bilo smješteno u velikoj dvorani Hrvatskog doma u Križevcima”, zaključio je gradonačelnik.

gradsko-vijece-studeni-2022-13

Vijećnik Goran Hrg (HDZ) upitao je može li napismeno dobiti uvid u financijsko stanje na Radiju, na što je dobio odgovor kako će dobiti uvid.

gradsko-vijece-studeni-2022-09

“Otkad je provedena revizija 2017. godine, redovito se provodi stanje. Dobit ćete svi pismeno uvid kako je stanje u skladu sa zakonom, a financije su u pozitivi”, kazao je Rajn.