Nakon višemjesečne stanke zbog operacije lijevog ramena i dužeg rehabilitacijskog razdoblja, hrvatskom reprezentativcu Ivanu Kvesiću je nedostajala samo jedna pobjeda za broncu na turniru Svjetske karate lige u marokanskom gradu Rabatu.

U kategoriji -84 kg Ivan je pobijedio predstavnika Maroka Mehdija Sritija 3-0, Finca Bjorna Kulovuorija 5-2 i Belgijanca Anouara Bougrinea 6-0.

Sudačkim preglasavanjem u polufinalu uslijedio je poraz od Jordanca Mohammada Aljafarija nakon što je borba završila bez bodova, a u meču za broncu uspješniji je bio Tunižanin Thameur Slimani 8-3. Tako je u prvom službenom nastupu nakon više od pola godine Ivan Kvesić ostao nadomak brončane medalje.

Posljednji službeni Ivanov nastup bio je prošlogodišnji na OI u Tokiju, na kojem je zauzeo 5. mjesto. Na turniru u Rabatu sudjelovalo je 238 natjecatelja iz 48 zemalja.

Tijekom vikenda hrvatska karate reprezentacija je u Daruvarskim toplicama završila završne pripreme uoči EP koje će se održati u turskom gradu Gaziantepu od 25-29. svibnja.

Dodajmo i kako je održana i Izborna skupština Hrvatskog karate saveza, a na čelu HKS-a i u idućem mandatnom razdoblju bit će Davor Cipek, koji obnaša i dužnost glavnog tajnika Europske karate federacije.