Istražitelji željezničkih nesreća izašli su na teren radi provođenja očevida nakon naleta teretnog vlaka na pružno vozilo u ponedjeljak ujutro kod Rijeke, izvijestila Agencija za istraživanje nesreća u prometu, dodavši da će se nakon analize prikupljenih podataka utvrditi je li bilo propusta.

Agencija je priopćila da je o nesreći obavještena odmah po događaju, od strane dispečera HŽ Infrastrukture te su istražitelji željezničkih nesreća odmah po dojavi izašli na teren radi provođenja očevida, koji je u tijeku.

Nakon što se prikupe svi relevantni podaci u vezi nesreće i napravi analiza svih prikupljenih podataka, utvrdit će se je li bilo propusta u vezi sigurnosti željezničkog sustava te će se odlučiti o pokretanju ili nepokretanju sigurnosne istrage te nesreće, naveli su iz Agencije

U sudaru teretnog vlaka prijevoznika Rail Cargo Carrier – Croatia, koji je prevozio žitarice i pružnog vozila TMD HŽ Infrastrukture, koji se u ponedjeljak ujutro dogodio između kolodvora Meja i Škrljevo nedaleko Rijeke, nema teže ozlijeđenih ni smrtno stradalih osoba.

Iz HŽ Infrastrukture izvijestili su da se vlak, koji se kretao prema Rijeci, iz nepoznatih razloga nije zaustavio u kolodvoru Meja, što je bilo obavezno.

Nakon što je prošao kroz kolodvor, na otvorenoj pruzi naletio je na pružno vozilo koje služi za održavanje željezničke infrastrukture.

Promet između dvaju kolodvora je u prekidu, putnike prevoze autobusi na relaciji Rijeka – Plase, naveli su iz HŽ Infrastrukture.

Po napisima medija, pretpostavlja se da su otkazale kočnice teretnog vlaka, nakon čega je dio teretnog vlaka iskočio iz tračnica, a teret se rasuo.